Setari Cookie-uri

Parerea lui Radu: Dati-mi si mie un like

Traim in sensul de a capata aprecieri.

Un text de Radu Buzaianu

Va propun un serial, ii zice Black Mirror. E o metafora, despre ce si unde va ajunge lumea curand. Spre ce se alearga. Ingroase un pic niste tuse sa vedem niste contururi pe care deja le avem oricum deja trasate.

E despre o etapa urmatoare a isteriei acesteia in care suntem aruncati. Traim in sensul de a capata aprecieri. Ii banuiesc pe unii, chiar daca nu si-o recunosc, parte importanta din calatorit e sa-si faca o poza, s-o puna pe fb ca sa fie apreciat. E un moment in care se balanseaza lucrurile. E un punct dinspre care capatatul acesta de like-uri devine o finalitate si nu o treaba ce se intampla intr-un parcurs.

Ma intorc la Black Mirror. Am vazut un episod, Doamne, e exact ce traim, doar ca sunt trasate cateva tuse mai groase. Lumea ajunge sa se evalueze permanent, la fiecare interactiune. Traieste nu doar ca pentru asta, dar chiar din asta. Nu doar ca se evalueaza, dar capata si un ranking in baza caruia se traieste. Isi achiziotioneaza casa cu acest criteriu. Si toate intalnirile, de orice fel au aceasta finalitate, iti da celalalt o evaluare situ-lui. Iar oamenii, in felul asta, prabusindu-se intr-un hal de ipocrizie inevitabila. Nimeni nu mai indrazneste sa deranjeze pe nimeni, sa nu-si strice rankingul.

Citește și:

Dar ce e cu adevarat spectaculos e ca nu orice like e egal cu celalalt. In functie de rankingul acela, ele capata o proportie mai mare sau mai mica. Nu cumva e chiar ce traim deja, doar ca transpus in social media? Singura diferenta e ca-n serial rankingul acesta apare pe capul fiecaruia, iar in viata asta de-o traim e intuit.

Si in timp ce va povesteam asta imi dau seama ca tocmai am verificat numarul de apreciere ale editorialului precedent si ma gandeam ce ipocrit sunt. Scriu ca si cum ar fi vorba despre altii, deci nu despre mine. Dati-mi si mie un “like”! Si cautati serialul asta.

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.