Dragii Mosului,

Scrisoarea unei fete singure catre Mos Craciun

Cred ca fiecare dintre voi a scris sau a citit macar o data in viata o scrisoare catre sau de la Mos Craciun. Chiar si numai pentru a le face o bucurie celor dragi, pentru a-i apropia de suflet, pentru ca la urma urmei Craciunul este o sarbatoare de suflet si de familie.

Nemasurata este bucuria pe care o cititi pe fata celor dragi atunci cand au gasit sub brad un cadou pe care si l-au dorit, o jucarie dupa care au tanjit sau cutiile de ciocolata care niciodata nu sunt de ajuns. Cu fiecare cadou daruit sau primit suntem mai aproape de Dumnezeu, simtim ca lumea are un rost, ca toata bucuria asta care este un mister sufletesc este de fapt in noi pentru ca noi am creat-o !

Cine poate sa-i reziste unui brad impodobit, unui Mos Craciun garbovit si din an in an mai batran si mai impovarat, unui colind sau unui copil nerabdator sa spuna toate poeziile pe care le-a invatat doar, doar Mosu' o sa fie mai darnic decat anul trecut !

Insa timpul trece si cu fiecare Craciun vrem sa fim mai intelepti, mai impacati cu sine, mai darnici si mai iertatori, pentru ca in asta consta la sfarsitul drumului bucuria vietii. De cate ori nu ati aprins lumanari in seara de Craciun pe pervazul ferestrei si nu v-ati promis ca anul ce va sa fie o sa fiti altfel, mai buni, mai muncitori, mai fericiti. Daca nu ati incercat pana acum, incercati de acest Craciun ! Veti vedea ce mare descatusare veti simti !

Si nu uitati de intelepciune, care ne face mai puternici, mai increzatori. Lasati ura si ranchiuna la o parte pentru ca nu fac decat sa va amarasca si sa va indeparteze de ceea ce conteaza cu adevarat. Pastrati-va inima si gandul curate, macar atat cat se poate, ca sa nu lasati loc rautatilor. Vorbiti mai putin si ascultati mai mult, fiti mai darnici si mai iubitori.

Marile porunci pentru Adevar si Dreptate, inaltele porunci catre Bunatate si Jertfire de sine vin din adancurile firii noastre, macar tot din atat adanc cum vine egoismul orb, rautatea si minciuna si ar trebui sa fim buni cel putin cat suntem rai, sa fim vrednici cat mincinosi, ca sa fim intregi. Nu va bucurati de nedreptate, ci bucurati-va de adevar.

Bucurati-va de dragoste, caci dragostea indelung rabda, e binevoitoare, nu se lauda si nu se trufeste !

Fiti voi insiva Mos Craciun si aduceti bucurie in sufletele oamenilor ! Caci cele mai frumoase daruri sunt acelea care vin din suflet. Si ganditi-va de doua ori atunci cand vreti sa spuneti ceva oamenilor de langa voi si mai ales nu uitati sa fiti oameni. Fiindca nu se poate trai fara oameni printre oameni ! Fiti sinceri cu voi insiva si cu cei din jur si nu va lasati orbiti de putere si de faima, pentru ca sunt trecatoare. Bucurati-va de bucuria celor din jur si veti vedea ca nimic nu ramane nerasplatit.

Fiti cu fiecare zambet mai buni, cu fiecare nereusita mai intelegatori, cu fiecare lacrima mai puternici, cu fiecare clipa mai vesnici, cu fiecare an mai apropoape de viata !!

La multi ani, dragii Mosului si sa nu incetati niciodata sa credeti in mine, pentru ca eu exist in fiecare dintre voi si va iubesc pe toti deopotriva !!

Scisoare de la Mos Craciun,

redactata de Roxana

300 de metri in prima zi a Celei Mai Lungi Scrisori catre Mos Craciun

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: