Setari Cookie-uri

Legenda sf Valentin

O zi contestata de unii si apreciata de altii, care unora le trezeste fluturasi in stomac ori o zi care pentru altii este ca oricare alta, o zi in care unii sarbatoresc iubirea iar altii sunt tristi. De toti resimtita intr-un fel sau altul, Ziua Indragostitilor ascunde legende impresionante despre cel ce a ocrotit mai mult decat libertatea sa dragostea: Sfantul Valentin.

Una dintre cele mai vechi manifestari romantice se gaseste scrisa in poemele lui Charles, duce de Orleans, catre sotia sa in timp ce era prizonier in Turnul Londrei. Acesta a fost capturat in timpul bataliei de la Agincourt. El a trimis sotiei sale sute de scrisori, poeme si ravase de dragoste pastrand vie speranta ca intr-o zi se vor revedea.

In Marea Britanie sarbatorirea Zilei Indragostitilor a inceput undeva in secolul XVII, cand tinerii indragostiti obisnuiau sa isi daruiasca reciproc mici atentii, cadouri ori sa organizeze diverse activitati prin care sa isi demonstreze dragostea. De atunci sarbatoarea s-a raspandit in jurul lumii si a ajuns ca astazi multe popoare sa celebreze Ziua Indragostitilor.

Bucurati-va alaturi de persoana iubita intr-un 14 februarie ce aminteste de sacrificiul imens pe care Sfantul Valentin a ales sa il faca in numele iubirii, fiind un protector al tuturor celor ce sunt indragostiti.

Important!


Va invit sa le trimiteti celor dragi felicitari cu ocazia Sfatului Valentin. V-am pregatit o colectie speciala cu aceasta ocazie, potrivita tuturor gusturilor!


Un articol de Iulia D.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.