Setari Cookie-uri

Ce spun culorile despre personalitatea ta

Culoare exista in tot ceea ce ne inconjoara, este prezenta in fiecare moment al existentei noastre. In culori sunt copacii care in curand vor inflori, ochii persoanei iubite, casa in care locuim, muntii, nesfarsitele coloane de masini dar si populatia pestrita a pietonilor. Culoarea este o insusire constanta a existentei noastre, care ne insoteste permanent.

5. Maro - se obtine din rosu si galben si exprima dorinta de confort. Persoanele care prefera aceasta culoare manifesta o nevoie crescuta pentru confort fizic si liniste, chiar incapacitate de a se adapta la medii mult prea dinamice, si un oarecare conservatorism.

6. Negru - induce de obicei interiorizarea, depresia, nelinistea sufleteasca. Este asociata (in cultura noastra) cu doliul si tristetea. Preferinta pentru negru, in special dupa anumite varste, cand in mod normal criza adolescentei s-a incheiat, poate sa denote revolta fata de mediul in care traieste sau fata de viata sa in general, renuntare, nemultumire, depresie. Nu uitati, trebuie sa fie o optiune strict personala, persoana respectiva sa prefere aceasta culoare in mod obisnuit, sa o aleaga in orice situatie. Daca alegem o tinuta neagra pentru o seara speciala, nu putem sa vorbim despre o preferinta generala pentru aceasta culoare, ci numai despre alegerea ei pentru ocazii deosebite, din diferite considerente.

7. Portocaliu - este o culoare calda care exprima optimismul, creeaza senzatia de apropiere, fiind chiar mai activa decat galbenul. In execes, devine iritanta. Cei care prefera aceasta culoare sunt energici, implicati in actiune, increzatori in fortele proprii, sociabili.

8. Rosu - o culoare foarte calda, provocatoare, stimulativa (intelectual si fizic), care favorizeaza asociatiile de idei , mobilizatoare. Este specifica persoanelor active, cu o vointa foarte puternica, independente, uneori agresive ( a nu se intelege in plan fizic, cat mai ales in urmarirea scopurilor sau in exprimarea convingerilor). Cei care prefera rosul pot sa fie si excentrici, sunt senzuali, competitivi si dominanti. Foarte energici, simt nevoia de a se implica in permanenta in diferite activitati.

9. Verde - este o culoare rece, linistitoare, ce predispune la meditatie si relaxare. Favorizeaza, la randul ei, asociatiile mintale si concentrarea. Este preferata de persoane indraznete, perseverente, insa mult mai inclinate spre viata interioara decat cei care prefera rosul. Ei nu se impun ostentativ, insa au nevoie de aprecierea celorlalti. Prezinta o mare capacitate de adaptare si flexibilitate crescuta.

10. Violet - se obtine din rosu si albastru, in consecinta prezinta trasaturi ale ambelor culori. Are un efect contradictoriu: atractie-respingere, optimism-nostalgie. De aceea ea mai este interpretata si ca dorinta de unificare a impulsurilor. Cei care prefera violetul, cel mai adesea, cauta satisfactia personala in relatiile cu ceilalti, si dezvolta cu usurinta relatii. Ca rezonanta afectiva insa, exprima melancolia sau tristetea.

Un articol de Lucia Ionescu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.