Setari Cookie-uri

Expozitia dedicata pictorilor romani: in topul evenimentelor culturale din Franta

Vara aceasta regiunea Bretania din Franta este gazda unui sezon cultural romanesc ce cuprinde manifestari organizate in mai multe orase.

Manifestari conexe

Alaturi de expozitia Pictori romani in Bretania, sezonul cultural romanesc cuprinde expozitia de fotografie Peuples de Roumanie cu extrase din arhiva Muzeului Taranului Roman, care poate fi admirata sub arcadele muzeului din Quimper, expozitia Victor Brauner, peintures et dessins, deschisa la Muzeul de arta din Brest si itinerata apoi la cel din Rennes si Saptamanile muzicale din Quimper.

Schimburi culturale

Pentru a realiza un adevarat schimb cultural, in perioada noiembrie 2009 – februarie 2010 va fi organizat in Romania un sezon breton: romanii sunt la randul lor invitati sa descopere particularitatile spatiului breton, traditiile si arta locuitorilor sai, cu toate elementele ce au fascinat, de-a lungul timpului, artisti din toate colturile lumii.

Muzeul National de Arta al Romaniei va gazdui in perioada 5 noiembrie 2009 - 7 februarie 2010 o expozitie care va cuprinde, alaturi de operele artistilor romani ce au calatorit si pictat in Bretania, o ampla selectie cu lucrari de pictura, grafica si sculptura cu subiecte bretone, realizate de artisti francezi si nu numai, alaturi de obiecte de arta populara si costume, ceramica si piese de mobilier din colectia Muzeului Departamental Breton din Quimper.

O alta expozitie dedicata artei bretone va fi organizata in perioada 6 noiembrie 2009 – 7 februarie 2010 la Muzeul National Brukenthal din Sibiu, cu opere din colectia de grafica a Muzeului de arta din Rennes.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.