Setari Cookie-uri

Prietenii

Daca nu ai avut norocul sa-ti poti pastra langa tine prietenul din copilarie, s-ar putea sa treaca ani multi, si lungi, si grei, pana sa poti sa iti faci un alt prieten in care sa te regasesti cu adevarat.

Text de Alice Nastase

Poti servi in fiecare dimineata cafeaua alaturi de Alice pe www.cofeechat.ro

Daca nu ai avut norocul sa-ti poti pastra langa tine prietenul din copilarie, s-ar putea sa treaca ani multi, si lungi, si grei, pana sa poti sa iti faci un alt prieten in care sa te regasesti cu adevarat.

Pentru ca eu cred, si noi toti stim, ca prietenia profunda vine la fel de greu, la fel de rar ca o mare iubire. Ca nu se intampla cu usurinta sa gasesti un suflet care sa te inteleaga si sa te accepte fara sa te judece, indiferent daca e de alt sex sau de acelasi sex cu tine. Ca, mult mai adesea, ne reunim in amicitii care tin de un context anume, de un interes comun de moment, de o stare care ne aduce impreuna in aceleasi circumstante, dar ca apoi, dupa ce lucrurile au intrat pe un fagas nou, ne plictisim de moarte in companii care, altadata, ne-aduceau bucurie, sau, macar, alinare.

Cunosc femei care s-au imprietenit una cu cealalta, aparent la catarama, cat timp au avut copiii in aceeasi scoala, si au barfit cu foc invatatoarea, iar la sedintele cu parintii s-au asezat in aceeasi banca. Stiu barbati care s-au intalnit pe terenul de tenis si au continuat sa se vada si sa-si povesteasca vietile de-a fir a par, pana cand unul a facut o fractura care l-a alungat de pe teren pentru totdeauna. Dupa care, cei doi prieteni nu s-au mai cautat niciodata. Am auzit de o gasca de femei divortate, care se intalneau sa-si explice una celeilalte ca ele n-au avut nicio vina in destramarea casniciei lor si sa se incurajeze spunandu-si ca perfectiunea lor le-a speriat fostii soti care, intr-o zi, si-au luat bocceaua si-au plecat in lume. Sau s-au dus la o imperfecta. Stiu cercuri de neveste disperate, care se intalnesc ca sa-si denunte una celeilalte amantlacurile sau mojiciile sotului, sau ca sa-si impartaseasca, printre chicoteli, propriile amantlacuri dulci. Dar care se retrag, rand pe rand, atunci cand isi gasesc linistea, sau dragostea adevarata, sau raspunsurile la intrebari.

Insa eu nu cred ca prietenia inseamna doar atat. Am trecut eu insami prin tot felul de cercuri, in care mi-am cautat alinare sau leac de singuratate. Dar prietenia mi-a fost data rar, si a cazut asupra mea napraznic, ca o mare iubire, de la care nu mi-am mai putut lua gandul niciodata.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.