Nu este o poveste!

Nu este o poveste!
Kudika
27 Noiembrie 2009

Fundatia Sensiblu lanseaza site-ul www.nuepoveste.ro in cadrul campaniei V-Days 16 Zile Internationale de Activism Impotriva Violentei asupra femeii.Fundatia Sensiblu lanseaza site-ul www.nuepoveste.ro in cadrul campaniei V-Days 16 Zile Internationale de Activism Impotriva Violentei asupra femeii.

Fundatia Sensiblu lanseaza site-ul www.nuepoveste.ro in cadrul campaniei V-Days 16 Zile Internationale de Activism Impotriva Violentei asupra femeii.

Sub sloganul „Spune tuturor ca nu e poveste!” Fundatia Sensiblu a lanseat pe 25 noiembrie, un apel mobilizator la schimbare in cadrul celei de-a VI-a editii a campaniei V-Days 16 Zile Internationale de Activism Impotriva Violentei asupra femeii. In primele 6 luni ale anului 2009, Agentia pentru Protectia Familiei a inregistrat 6386 de cazuri de violenta domestica, acestea cauzand decesul a 46 de persoane. In ultimii 5 ani peste 320 de femei au fost ucise in sanul familiei, violenta domestica continuand astfel sa constituie normalitate in perceptia generala la nivelul societatii.

Campania din acest an este dedicata copiilor afectati, fie in mod direct de violenta orientata asupra lor, fie indirect prin asistarea la incidentele agresive. In numeroase situatii, copilul constituie motivul principal pentru care mama decide sa ramana alaturi de un partener violent. Mesajul lansat prin campania „Spune tuturor ca nu e poveste” confrunta intocmai aceasta realitate, specialistii confirmand ca astfel de experiente sunt deseori traumatizante pe termen lung.

Povestile pe care le spunem copiilor reprezinta primele repere simbolice despre bine sau rau, prima imagine a lumii pe care cei mici o invata de la cei mari. Prin contactul prelungit cu violenta din cadrul familiei, universul copilului este populat cu personaje negative, o reflectie a realitatii dureroase din jurul lor. „Campania de anul acesta isi doreste sa incurajeze mamele supuse abuzurilor domestice sa puna capat povestilor denaturate pe care le transmit copiilor lor si sa aleaga o viata fara umilinte, teroare sau batai. ” declara Cristina Horia, Director Executiv Fundatia Sensiblu.

Pe site-ul www.nuepoveste.ro, lansat pe 25 noiembrie, vizitatorii pot transforma povestile copiilor expusi violentei domestice, implicandu-se astfel in condamnarea acestui fenomen. „Suntem constienti ca un mesaj izolat nu va produce o schimbare. De aceea, devine esential ca noi toti sa transmitem povestea mai departe, pentru a ajunge la cat mai multi oameni, la toti cei care pot lua atitudine. Un prim pas este sa schimbam cadru cu cadru scenariul povestii vazute de ochii unui copil traumatizat si sa mobilizam comunitatile online prin intermediul site-ul-ui www.nuepoveste.ro” continua Cristina Horia, Director Executiv Fundatia Sensiblu.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri