Setari Cookie-uri

4 Mituri ale pozelor

De fiecare data cand te inregistrezi pe un site de socializare ti se dau tot felul de indicatii despre tipul de poze care au sanse mari de a atrage vizitatori. Ti se spune sa zambesti, sa ti se vada fata, sa pui poze de calitate etc. considerandu-se ca alti oameni sunt atrasi de astfel de imagini. Se presupune ca o poza facuta dupa aceste indicatii va creste calitatea profilului tau cee ce se va vedea in numarul de persoane care iti acceseaza profilul. Dar oare chiar asa e?

Prin urmare un zambet frumos nu poate concura cu “fata de rata” cand vine vorba de vizitatori. Cat despre felul in care se prezinta barbatii, pozele care se bucura de cea mai mare apreciere sunt cele in care protajonistul nu zambeste, nici macar nu se uita spre obiectiv. Si in cazul lor privirea de flirt functioneaza.

Mitul nr. 2: Nu posta auto-portrete facute cu camera web sau cu telefonul.

Astfel de poze sunt in general de proasta calitate prin urmare nu redau o imagine prea buna si veridica. Si totusi acestea au mai mare succes decat pozele de o calitate mai ridicata. Realizatorii studiului le numesc “poze Myspace”: poza facuta dintr-un unghi ascendent sau din fata de la o distanta mica. Acestia banuiesc ca succesul se datoreaza faptului ca astfel de poze compenseaza lipsa de calitate cu sentimentul de intimitate. Persoanele cu astfel de poze de profil par mai abordabile.

Rezultatul studiului e neasteptat; pentru femei pozele Myspace se bucura de mai mult succes decat orice alta poza. Dupa cum precizeaza chiar site-ul OkCupid, realizatorii credeau initial ca acest succes se datoreaza in principal faptului ca pozele de acest tip ofera in general si o imagine destul de buna a decolteului. Totusi rezultatele au fost confirmate chiar si atunci cand au fost indepartate din ecuatie pozele cu perspective asupra bustului. E inutil sa precizam ca pozele ce arata cat mai mult din bust sunt extreme de eficiente la acest capitol atragand cu 49% mai multe raspunsuri decat pozele obisnuite. De remarcat ca expunerea decolteului functioneaza cel mai bine in cazul femeilor mai in varsta, in acest caz mai in varstainsemnand in jur de 30 de ani (avand in vedere parametrii studiului).

Mitul nr. 3: Barbatii ar trebui sa isi tina camasile/ tricourile pe ei.

Au trecut timpurile cand mai intai cunosteai o persoana si de abia mai apoi aveai ocazia sa o vezi dezbracata. Femeile aleg astazi in cunostinta de cauza. OkCupid ne spune ca pozele la bustul gol sunt pentru barbati echivalentul pozelor Myspace. Femeile prefera sa se uite si sa interactioneze online cu barbati ce isi arata bustul, bineinteles cu un abdomen lucrat. Asa se explica ca pozele cu busturi dezgolite au primit aproape de doua ori mai multe raspunsuri pozitive decat cele obisnuite.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.