Ziua Internationala a Astronomiei

Ziua Internationala a Astronomiei
Kudika
23 Aprilie 2010

Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu si Astroclubul Bucuresti sarbatoresc Ziua Internationala a Astronomiei sambata, 24 aprilie. Locuitorii capitalei sunt invitati sa participe la programul gratuit oferit cu aceasta ocazie.

Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” si Astroclubul Bucuresti sarbatoresc Ziua Internationala a Astronomiei sambata, 24 aprilie. Locuitorii capitalei sunt invitati sa participe la programul gratuit oferit cu aceasta ocazie.

Astfel, incepand cu ora 21:00 si pana la ora 04:00, bucurestenii sunt asteptati la sediul Observatorului Astronomic din Bd. Lascar Catargiu nr.21 pentru observatii la Luna, dar si la doua planete, Marte si Saturn. In plus, participantii vor putea descoperi constelatiile de primavara.

In caz de vreme nefavorabila, programul va contine un show de planetariu ce va ilustra cerul vizibil in acea noapte, precum si o prezentare a diferitelor tipuri de instrumente astronomice. Prezentarile se vor tine in intervalul 21:00 – 02:00, cu sesiuni din ora in ora la care pot participa maxim 50 de vizitatori per sesiune.

Anul acesta, Ziua Internationala a Astronomiei este sarbatorita in aprilie, intreaga luna fiind desemnata Luna Mondiala a Astronomiei (Global Astronomy Month – GAM) si sarbatorita in toata lumea prin diverse programe globale. Mai multe detalii despre GAM la www.gam-awb.org

Ziua Internationala a Astronomiei este o manifestare care a aparut mai intai in S.U.A. in anul 1973 pentru a atrage atentia publicului asupra acestei stiinte si reprezinta momentul in care astronomii amatori si profesionisti se reunesc pentru a impartasi din informatiile si cunostintele lor de astronomie si pentru a oferi tuturor celor interesati posibilitatea de a observa in mod direct frumusetile boltii ceresti.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri