Setari Cookie-uri

Cum scapam de datorii?

Trebuie sa recunoastem, datoriile reprezinta o problema mai mare decat kilogramele in plus. In fiecare luna, simti cum te cuprinde stresul gandindu-te la facturile care sunt pe drum. Insa, si datoriile care asteapta undeva intr-un colt nu foarte indepartat al constiintei, trebuie sa fie platite. Redactorii revistei Oprah s-au gandit la cateva solutii utile pentru a scapa de problema datoriilor:

5. Impune un nou ritm de cheltuieli

Odata ce stii ca ai o datorie de achitat, stabileste un nou program pentru buget. Redu cat se poate cheltuileile si organizeaza-te astfel incat sa scapi cat mai repede de datorii. Nu ignora prioritatile, dar uita urmatoarea scena: pleci de acasa pentru o pereche de pantofi si, desi nu ai gasiti nimic sa-ti placa, ti-ai cumparat o pereche de jeansi, plus doua tricouri.

6. Evita market-ul din colt

De multe ori, din comoditate, preferam sa cumparam cele necesare de la magazinul din colt. Doar e deschis non-stop, dar are si preturi pe masura. Poate nu-ti dai seama, dar cheltuiesti de 10 ori mai mult chiar si pe cele mai banale produse. Pasta de dinti, dulciurile, fructele si nu numai, beneficiaza din plin de adaos comercial. De aceea, uita de lene si fa-ti cumparaturile pentru cel putin o saptamana, de la un supermarket cu preturi acceptabile.

7. Cumpara doar ce ai nevoie

La cumparaturi se intampla de multe ori sa umplem cosul si cu produse de care nu avem nevoie pe moment. Cel mai bine ar fi sa alcatuiesti de la inceput o lista, si sa nu te abati de la ea. N-ar strica nici sa aproximezi un buget si sa lasi cardul acasa. Asa nu vei mai cadea prada tentatiilor de a cumpara in plus.

8. Acopera datoria treptat

La fiecare salariu sau bonus primit, pune deoparte o anumita suma. Pentru inceput poate fi o cantitate mica de bani. Insa, daca esti consecventa, intre timp vei observa ca te apropii cu pasi repezi de suma indatorata. Nu te imprumuta pentru a scapa de o datorie mai veche. Nu te amagi ca ai scapat de o problema; tocmai ti-ai creat una noua.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.