Setari Cookie-uri

Ce îți spun chakrele

Corpul tău este mai mult decât forme, textură, culoare. Asta ca să nu spun un sac de piele pentru oase. Ci o creație superbă care include și o partea nevăzută, corpul energetic. Atunci când energia nu curge liber în acesta, apar problemele în viața de zi cu zi. De la dureri la stări de spirit negative.

Echilibrându-ți cele șapte chakre - cei șapte centri energetici majori ai corpului tău, îți recapeți bucuria de a trăi și sănătatea. Iată care sunt semnele dezechilibrului și ce poți face pentru a-l remedia.

Cele sapte chakre

Sursa Foto: Shutterstock

1. Chakra rădăcina. Atunci când această chakră este dezechilibrată te simți cuprinsă de negativitate, cinism, lăcomie și sentimente amplificate de nesiguranță. Te poți echilbra energetic înconjurându-te sau purtând roșu, imaginându-ți cum culoarea roșie îți inundă chakra rădăcină în timpul meditației. Dușurile lungi și fierbinți și plimbările în natură ajută și ele.

2. Chakra sacrală. Atunci când această chakră este dezechilibrată scade încrederea în tine. Nu te vezi ca o femeie dorită sau atractivă și îți este greu să îți deschizi inima într-o relație. Te poți echilbra energetic cu ajutorul meditației, imaginându-ți un lotus de culoare portocalie în jurul chakrei sacrale. Include în dieta ta portocale, pepeni, nucă de cocos și alte fructe dulci. Înconjoară-te de apă, elementul principal al acestei chakre pentru a facilita fluxul emoțiilor.

Citește și:

3. Chakra plexului solar. Atunci când această chakră este dezechilibrată ai probleme cu digestia, ficatul și stomacul. Starea de oboseală se cronicizează și ai o sensibilitate crescută la respingere și la critici. Pentru a te echilibra energetic, practică respirația conștientă, mănâncă alimente sănătoase, naturale, bea multă apă și ceai de mentă, mușețel și ghimbir.

- Repetă mantra ta.

- Beți peppermint, mușețel și ceaiuri de ghimbir.

4. Chakra inimii. Atunci când această chakră este dezechilibrată apar bolile de inimă, problemele limfatice și durerile la umăr dar și sentimente excesive de gelozie, furie și singurătate. Te poți echilbra energetic petrecând timp în natură, iertând, făcând constant mici acte de bunătate și reînodând relațiile cu prietenii mai vechi.

Citește și:

5. Chakra gâtului. Atunci când această chakră este dezechilibrată apar afecțiuni ale gâtului, probleme la nivelul feței, dureri la nivelul gâtului sau umărului. De asemenea, voința slăbește și apare dificultatea în exprimarea de sine. Echilibrarea se face prin vocalize sau cântând (chiar și în duș sau în mașină) dar și printr-o atitudine onestă în care ești onestă, spui adevărul și înveți să îți împărtășești sentimentele, gândurile și ideile. Lipsa judecății - a ta sau a altora ajută precum și respirația profundă ajută de asemenea.

6. Chakra celui de-al treilea ochi. Atunci când această chakră este dezechilibrată te simți mai capricioasă decât de obicei. Apar probleme legate de auz și sinusuri dar și excesul de imaginație. Echilibrarea se realizează cu ajutorul meditației, somnului, aromoterapiei cu uleiuri esențiale cum ar fi lavanda și ienupărul dar și al alimentelor de culoare mov și albastru precum afinele, struguri roșii și murele.

Citește și:

7. Chakra coroană. Atunci când această chakră este dezechilibrată apar depresia, incapacitatea de a învăța, hipersensibilitate la lumină și sunete dar și probleme legate de auto-percepție și frică de alienare. Te poți echilbra energetic prin meditație, accepându-te și iubindu-te mai întâi pe tine, oferindu-le o mână de ajutor celorlalți.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Quick Shot

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.