Setari Cookie-uri

Schopenhauer: citate despre oameni care te vor ajuta să te înțelegi pe tine și pe ceilalți

Nu ne ajunge o viață să cunoaștem un om. Nici măcar atunci când trăim împreună jumătate din această viață. Dar sunt anumite aspecte care ne leagă și ne arată pe toți la fel. Arthur Schopenhauer le-a evidențiat cel mai bine.

Nu-ți fie teamă să descoperi oamenii. Îi vei descoperi cu bune și cu rele, așa cum probabil niciodată nu te-ai gândit că pot fi, dar tocmai în asta constă frumusețea: să descoperi.

Citind aforismele lui Arthur Schopenhauer și făcând asocierea cu oamenii pe care deja i-ai cunoscut, îți vei da seama că avem câțiva numitori comuni. Ajungând la concluzia asta, putem pe viitor să gestionăm mai bine relațiile cu cei pe care îi întâlnim. Și nu doar atât, ne vom putea înțelege pe noi înșine.

Citate despre oameni

Sursa Foto: Shutterstock/ By frankie's

Citate scurte despre oameni

O mare piedică în calea progresului e faptul că oamenii nu-i ascultă pe cei care vorbesc prudent, ci pe cei care vorbesc mai tare.

Ne irosim trei sferturi din viață încercând să semănăm cu alții.

Citește și:

Omul ţine să se pună în evidenţă prin inferioritatea aproapelui său.

Oamenii își schimbă sentimentele și comportarea la fel de repede cum își schimbă interesele.

Să ne abținem să criticăm, fie și cu bună intenție, căci a răni pe cineva este ușor, iar a îndrepta e imposibil.

Cel mai mare om din lume nu este cuceritorul, ci acela care se stăpânește pe sine însuși.

Voința și puterea nu ajung: omul trebuie să știe ce vrea și ce poate.

N-am mai schimba nicio vorbă cu cei mai mulți dintre cunoscuții noștri apropiați, dacă i-am auzi cum vorbesc despre noi în absența noastră.

Singurătatea este soarta tuturor oamenilor înzestrați cu o capacitate deosebită; ei o vor deplânge uneori, însă o vor alege întotdeauna ca pe cel mai mic dintre două rele.

Totuşi, în loc să aibă încredere în ceea ce le spun propriile minţi, oamenii au ca regulă o slăbiciune pentru încrederea în alţii, care pretind că au surse supranaturale de cunoaştere.

Citate despre oameni

Sursa Foto: Shutterstock/Fona

Aforisme Arthur Schopenhauer

Un temperament liniştit şi voios, izvorât dintr-o sănătate deplină şi dintr-o organizare fericită, o minte luminată, vie, pătrunzătoare şi dreaptă, o voinţă cumpătată şi blândă şi în urma ei o conştiinţă curată – aceste sunt însuşiri pe care nici rangul, nici avuţia nu le poate locui.

Ceea ce are fiecare în sine însuşi este lucrul cel mai de căpetenie pentru fericirea vieţii sale. Numai fiindcă această înzestrare de la natură este adeseori aşa de mică, mai toţi din cei scăpaţi din luptele pentru existenţa zilnică sunt tot aşa de nefericiţi ca cei ce se află încă în acele lupte.

Omul inteligent va dori mai întâi de toate lipsă de durere, linişte şi repaus, se va feri de a fi insultat de alţii, va căuta doar o viaţă liniştită, modestă, însă pe cât se poate de netulburată şi prin urmare, după ce va fi început să cunoască aşa-numiţii oameni, se va retrage din lume şi, dacă are o mare inteligenţă, va preferi chiar singurătatea. Căci cu cât cineva are mai mult în sine, cu atât îi trebuie mai puţin dinafară şi cu atât îi pot fi şi ceilalţi de mai puţină importanţă.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Veronika Denikina

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.