O persoană empatică va fi alături de tine și va încerca nu doar să te ajute, ci și să ia totul asupra ei, motiv pentru care o vei simți mai mereu epuizată, lipsită de energie. Cu toate astea, ea nu caută atenție sau ajutor din partea celorlalți, ea caută să se refugieze și să se reîncarce cu energie din natură.

De ce este importanta empatia?

Persoana empatica caracteristici

Sursa Foto: Shutterstock/ By Zolotarevs

Caracteristici ale persoanelor empatice

1. Sunt extrem de sensibile

Persoanele empatice au darul de a vindeca. Ele simt că sarcina lor este aceea de a-i salva pe toți cei din jur.

2. Absorb energiile celorlalți

Nu știu dacă ai observat, dar atunci când tu ai o zi proastă, persoana empatică de lângă tine nu se simte nici ea prea bine. Asta pentru că o persoană empatică absoarbe energiile celorlalți, ba chiar simt durerea lor într-o oarecare măsură.

3. Sunt introvertite

Persoanelor introvertite le place să petreacă timp singure. Sunt atât de sensibile la energiile celorlalți încât singura stare de pace o au atunci când sunt singure.

4. Se încarcă cu energie din natură

Dacă ai o prietenă care este empatică, vei observa că îi face plăcere să petreacă timp în natură. De acolo își ia toată energia și starea de bine de care are nevoie.

5. Detectează minciunile și oamenii falși

Cei mai mulțti dintre oamenii empatici au capacitatea de a îi citi pe ceilalți. Pot vedea cu ușurință dincolo de mască și să afle adevăratele intenții ale unei persoane. De asemenea, detectează cu ușurință o minciună, dar nu vor spune nimic despre asta.

6. Au tendința de a oferi prea mult

Din dorința de a face bine, o persoană empatică se va pune pe locul doi, ceea ce îi va produce multă durere sufletească.

7. Sunt ținta persoanelor negative

Persoanele empatice nu simt nevoia să vorbească despre propria persoană, însă reprezintă un interes pentru ceilalți. În special pentru persoanele negative, manipulatorii, cei care vor să înlocuiască optimismul cu negativismul în orice situație.

8. Sunt intuitive

Persoanele empatice sunt capabile să ia decizii critice bazându-se doar pe instinct. Ele acultă și încearcă să găsească înțelesul mesajelor pe care Universul încearcă să le transmită.

Persoana empatica caracteristici

Sursa Foto: Shutterstock/ By Zolotarevs

9. Se stresează ușor

Pentru că simt toate emoțiile mult mai intens, persoanele empatice riscă să se streseze mai ușor.

10. Iubesc în profunzime

Persoanele empatice sunt extraordinar de iubitoare, sunt loiale și sunt cei mai buni prieteni pe care îi poți avea.

11. Sunt creative

Cântăreții, pictorii, sculptorii, actorii și scriitorii simt foarte bine emoțiile celorlalte persoane. Cei mai mulți dintre oamenii empatici sunt artiști, dar nu le place să se laude cu asta. Talentul cu care au fost înzestrați îi ajută să își exprime emoțiile și sentimentele.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/ By Zolotarevs

Cele 7 tipuri de persoane empatice care sunt aici pentru a schimba lumea
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: