Setari Cookie-uri

3 semne care îți arată că trebuie să schimbi ceva în viața ta

Mă îndoiesc că există cineva care să nu fi ajuns la un moment dat în punctul în care să se întrebe: "Ce am de gând să fac cu viața mea?". Se ajunge oarecum ușor la această întrebare, de obicei atunci când îți dai seama că îți lipsește motivația pentru muncă sau alte activități menite să te binedispună și atunci când parcă nimic nu îți mai stârnește interesul.

Am trecut de curând printr-o fază de genul. Chiar dacă știam exact ce m-a adus în starea respectivă, refuzam să accept. Și ce dacă renunțam la un vis? Sunt atâția oameni care nu visează, care nu au un țel, așa cum ei își pot vedea liniștiți de viață cu un program bine stabilit, eu de ce nu aș putea face asta?! Ce înseamnă "prostia" asta... să fiu liberă? Și ce dacă m-au dezamăgit mai toți cei din anturaj? O să mă bucur de viață și fără prezența lor în viața mea... dar asta imediat ce o să învăț să mă iubesc pe mine însămi.

Semne care iti arata ca trebuie sa schimbi ceva in viata ta

Sursa Foto: Shutterstock/ By Julza

Ei bine, lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Cum stăteam eu sleită de puteri pe canapea și îmi beam cafeaua, m-am ridicat în fund și m-am întrebat cu voce tare: "Ce este în neregulă cu mine?". Unde e femeia aia care se voia independentă, puternică, seducătoare, spontantă și mereu cu zâmbetul pe buze? Pe canapea zăcea o cu totul altă persoană, o femeie care nu găsește un minim de motivație nici măcar să își aplice o mascara și apoi să iasă din casă.

Citește și:

Mi-am zis "Gata, orice ar fi nu renunț la visul meu!". Și de atunci, în fiecare zi, fac planul pentru a-mi continua visul. Și atitudinea mea s-a schimbat radical... în curând o să se schimbe și viața mea în bine. Simt asta, pentru că trăiesc pentru acel vis, iar decizia de a renunța la el îmi tăiase parcă dreptul la fericire.

Tu în ce punct de afli în acest moment al vieții tale? Ești fericită? Ești liniștită? Sufletul tău se simte împlinit? I-ai dat lui și minții tale ceea ce au nevoie? Dacă ai dubii în ceea ce privește răspunsurile, iată trei semne care îți arată sigur că este cazul să schimbi ceva în viața ta:

1. Preferi să te afli în orice alt loc și să faci orice altceva decât ce faci acum

Știu că schimbarea locului de muncă este un lux pe care multe dintre noi nu ni-l permitem, dar dacă biroul în care îți desfășori activitatea 5 zile din 7 te face să te simți ca o prizonieră, dacă colegii pe care îi ai nu ți se mai par amuzanți, atunci este cazul să pleci. Nu mai simți emoții și nu mai zâmbești lângă bărbatul pe care îl ții de mână? Visezi la celălalt bărbat atunci când el te atinge? Atunci e cazul să pleci. Nu amâna inevitabilul. Știi și tu că mai devreme sau mai târziu acest inevitabil se va produce.

Citește și:

2. Ai un vis... și nu este realitatea pe care o trăiești în prezent

Să ai un vis în zilele noastre... și asta reprezintă un lux. Prea puțini te vor încuraja să îți asculți inima, prea puțini te vor susține să pui în practică ce îți dictează imaginația. La urma urmei, e mult mai ușor să trăiești în confort decât să te ridici și să fii un exemplu pentru cei din jur. Când i-am povestit unei prietene de visul meu și ce planuri am, mi-a spus: "Dacă faci asta, o să fii visul meu împlinit". Dacă ce faci acum nu îți aduce satisfacție, dar știi exact ce anume îți dorești să faci, urmează-ți instinctul!

Schimbari pe care sa le faci in viata ta

Sursa Foto: Shutterstock/ By Vvvita

3. Ai mai mulți prieteni-inamici decât prieteni pe care poți conta

Citește și:

Prieteni-inamici găsești în orice direcție privești. Îi întâlnești la locul de muncă, în barul pe care îl frecventezi, pe rețelele de socializare, în sala de gimnastică și lista poate continua. Dar zici că ai nevoie de ei, din diverse motive, chiar dacă cei mai mulți dintre ei nu contribuie cu nimic la starea ta de bine. Scapă de ei, este cel mai bun lucru pe care îl poți face. Nu vor face altceva decât să te stoarcă de energie și tu vei continua să te simși mizerabil. Găsește-i pe cei care te ridică și scot ce e mai bun din tine.

Ai curaj să îți schimbi viața?

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.