Te întrebi de ce te simți mereu obosită sau de ce nu mai ai apetit? Acestea sunt doar două dintre semnele care indică că ești copleșită de ceea ce se întâmplă în viața ta și că este timpul să iei o pauză.

Sursa Foto: Shutterstock/ By Stock-Asso

Semne care arată că ești copleșită

1. Ai probleme cu somnul sau dormi prea mult

    Stabilește un program de somn și ține-te de el - îți vei antrena creierul să știe când este ora de somn și de trezit. Pune-te în pat la o oră rezonabilă (nici prea devreme, dar nici prea târziu). Practică exerciții de relaxare (yoga, meditația, exerciții de relaxare a mușchilor) înainte de culcare. Te vor ajuta să îți liniștești mintea. Consumă o băutură liniștitoare. Păstrează aproape un parfum liniștitor (de lavandă).

2. Ești mereu obosită

    Aplică pașii de la punctul 1. Mănâncă sănătos, alimente care îți oferă energie. Fă exerciții, nu te ajută doar psihic, ci si fizic - vei suficient cât să adormi mai repede.

3. Îți lipsește energia

    Toți pașii de mai sus te vor ajuta să își recapeți energia.

4. Ești încordată/anxioasă

Fă pauze scurte în timpul zile astfel încât să îți liniștești nervii. Fă o plimbare scurtă sau bucură-te de un prânz sănătos. Evită sau micșorează doza de cofeină și alcool. Fă-ți timp să fii activă. Exercițiile fizice s-au dovedit benefice pentru fizic și psihic.

5. Ești foarte stresată

    La locul de muncă, vorbește cu șeful tău pentru a-ți acorda mai mult timp ca să duci la bun sfârșit sarcinile care pun presiune pe tine. Ia-ți o zi liberă pentru a te liniști. Împarte sarcinile mari în sarcini mai mici. Rezolvă-le pe bucăți. Stabilește-ți prioritățile și încearcă să găsești un echilibru între muncă și timp liber.

6. Nu ai poftă de mâncare sau mănânci prea mult

    Ca și în cazul somnului, stabilește un program alimentar și respectă-l. Mai pe scurt, încearcă să mănânci în fiecare zi la aceleași ore. Dacă ți-ai pierdut pofta de mâncare, începe prin a savura porții mici pe timpul zilei și păstrează o masă principală atunci când îți este cel mai foame. Limitează aportul de cofeină, deoarece aceasta contribuie la pierderea poftei de mâncare. Fă sport.

7. Ai probleme de concentrare

    Împarte-ți sarcinile și rezolvă-le pe bucăți. Stabilește un plan de acțiune și noteaz-l pe o foaie de hârtie. Când ideile și planurile sunt notate, sunt mai ușor de urmărit. Fă-ți liste. Ia-ți pauze mici ca să îți eliberezi mintea.

Sursa Foto: Shutterstock/ By REDPIXEL.PL

8. Îți lipsește motivația

    Fă-ți timp pentru tine și găsește strategii de dezvoltare personală. Aceste strategii te vor re-energiza și vor reduce sentimentul de copleșire.

9. Petreci mai mult timp cu tine

    Este foarte bine să petreci timp cu tine. Profită însă de această perioadă pentru a îmbunătăți relația cu tine implicându-te în activități care îți fac plăcere. Lucrează la dezvoltarea ta personală.

10. Ai toane/ești mult prea sensibilă

    Vorbește cu un doctor specializat dacă stările tale se schimbă radical de la un moment la altul. Ai încredere într-un prieten, îți va face bine să vorbești cu cineva despre ceea ce simți.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/ By Conrado

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: