Setari Cookie-uri

Zece sfaturi de la seniori

Nu întâmplător, în vechile societăți persoanele în vârstă erau ținute la loc de cinste. Experiența de viață, transformată în înțelepciune, le ajuta să aibă o viziune mai largă asupra existenței umane.

Iată ce îți recomandă seniorii care au trecut prin viață și au învățat ceva de la ea.

1. Cea mai importantă persoană din viața ta este persoana care a acceptat să-și împartă viața cu tine. Trateaz-o ca atare.

2. Oamenii spun întotdeauna: "Asigură-te că primești un job făcând ceea ce iubești!". Se pare că nu este cel mai bun sfat. Jobul potrivit este acela pe care îl iubești câteva zile, îl tolerezi în majoritatea zilelor și care te ajută să îți plătești facturile.

Sfaturi de la seniori

3. Dacă te simți copleșită de viață, revino în momentul prezent și bucură-te de tot ce este frumos și reconfortant. Respiră adânc, relaxează-te.

4. Anii trec cu viteza luminii. Nu te căsători de foarte tânără. Trăiește-ți viața. Vizitează locuri. Fă lucruri. Impachetează ce ai și du-te să vezi lumea. Nu te încojura de lucruri.

Citește și:

5. Nu lua viața foarte în serios. Chiar dacă lucrurile par grave și lipsite de speranță, încearcă să râzi de cât de ridicolă este viața.

6. Apreciază lucrurile mărunte și să fii prezentă în acum. Nu vom rămâne pe această planetă minunată pentru totdeauna, iar cea mai mare plăcere se găsește adesea în cele mai lumești activități. În loc să trimiți un sms, puna mâna pe telefon și sună pe cineva. Sună-ți mama doar pentru a-i spune că o iubești.

7. Trăiești o singură dată această viață. Nu o lăsa să treacă fără a face lucrurile la care ai visat.

Sfaturi de la seniori

8. Când întâlnești pe cineva pentru prima dată, oprește-te și înțelege că nu știi nimic acea persoană. Percepi doar exteriorul- rasa, sexul, vârsta, hainele. Treci dincolo de acestea pentru că nu fac decât să îți limiteze viziunea asupra vieții și a celorlalți oameni.

Citește și:

9. Nimeni nu a murit vreodată pentru că și-a dorit să muncească mai mult. Muncește atât cât este nevoie dar nu uita de tine, de familie și de prieteni.

10. Nu luați sfatul altcuiva ca literă de lege. Poți cere sfatul cuiva pe care îl respecți, apoi analizează-ți situația și ia-ți propriile decizii.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Ruslan Guzov

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.