Setari Cookie-uri

Lucruri mărunte care îți fac viața mai frumoasă în fiecare zi

Nici nu ne dăm seama cât de ușor ne putem face viața mai frumoasă în fiecare zi. Tot ce trebuie să facem este să deschidem bine ochii, să ne deschidem inimile și brațele și să acceptăm toate acele lucruri mărunte care ne înconjoară, să acceptăm gesturile mărunte pe care le putem face și care ne pot împlini sufletește.

Schimbarea stă în noi atunci când vine vorba de propria persoană. Fie pe plan personal, fie pe plan profesional, orice vrem să schimbăm depinde doar de noi. Si neapărat să ne dorim o schimbare în bine.

Aud în ultima vreme tot mai multe persoane care mai au o singură dorință: să dobândească liniștea interioară. Mă număr printre acestea. Vreau să mă bucur de viață așa cum este ea, vreau să iubesc oamenii așa cum sunt ei, vreau să mă bucur de natură și de fenomenele ei, vreau să mă entuziasmez la fiecare gest mărunt, la fiecare lucru mărunt. Și este atât de simplu...

Eu voi începe cu lucrurile mărunte din lista de mai jos. Îți recomand să faci și tu același lucru dacă vrei să vezi o schimbare în viața ta.

1. Planifică-ți ziua încă de dimineață. Îți vei ușura munca și te vei elibera de stres. Să fie toate așezate în ordine pe hârtie și bifate imediat ce le-ai îndeplinit.

Citește și:

2. Savurează micul dejun fără telefon în mână. Uită puțin de telefonul mobil. Răsfoirea rețelelor de socializare sau verificarea mail-ului de la primele ore ale dimineții s-ar putea să te indispună, așa că mai amână puțin momentul.

3. Zâmbește în oglindă. Privește-te în ochi și zâmbește-ți. Zâmbește-ți cu drag.

Zambeste in oglinda

Sursa Foto: Shutterstock/ By Victoria Chudinova

4. Citește timp de 15 minute. E imposibil să nu găsești 15 minute libere pe care să le dedici cititului. Orice îți face plăcere, cartea aia pe care o amâni deja de un an... doar 15 minute pe zi dedică-i și o să te simți mai împlinită.

5. Meditează timp de 10 minute. Fie că îți spui rugăciunea, fie că stai întinsă pur și șimplu și încerci să te eliberezi de gânduri... important este să dedici 10 minute meditației.

Citește și:

6. Poartă o discuție deschisă cu un membru al familiei sau cu un prieten apropiat. Vorbește despre ce te supără, vorbește despre planurile de viitor, despre concediu, despre dorința aia care te ține cu zâmbetul pe buze.

7. O fotografie pe zi. Poți să își faci un selfie sau poți să fotografiezi ceva ce ți-a plăcut în mod special în ziua respectivă.

Bucura-te de lucrurile marunte

8. Scrie într-o agendă ce te face fericită. Uneori se întâmplă să uităm de lucrurile care aduc fericire în viețile noastre, așa că face bine să le notăm într-o agendă și să le recitim când este nevoie.

9. Notează ce te face nefericită și află de ce. Este important să înțelegi de unde vine sentimentul de nefericire. Și este important să găsești o soluție împotriva acestei nefericiri.

Citește și:

10. Îmbrățișează puternic o persoană dragă. Îmbrățișarea este terapie. Și atât.

Sursa Foto: Shutterstock/By Balasioiu Sorin Ionut

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.