Setari Cookie-uri

Drumul spre succes pornește de la independență. 3 decizii care îți vor schimba viitorul

Viața e plină de momente definitorii, care ne schimbă ca persoane și care ajung să formeze întregul parcurs al vieții noastre.

independenta Singura problemă e că nu vei recunoaște niciodată aceste momente decât la mult timp după ce ele au trecut. Prima zi de școală, primul prieten, chiar și primul sărut sunt toate momente care te schimbă în moduri neașteptate și toate fac parte din procesul tău de maturizare. Din nefericire, nu poți controla în niciun fel aceste momente. Nu poți ști în avans dacă ele vor deveni amintiri plăcute sau amintiri urâte.

Însă există și alte momente, puncte de cotitură în viața ta, pe care le poți vedea cu mult timp înainte și asupra cărora poți acționa din timp, dacă ai voința de a o face. Iar acestea pot fi decisive pentru parcursul vieții tale. Primul tău sărut e foarte important, dar, cu siguranță, nu la fel de important cum e examenul de bacalaureat. Iată ce decizii vor avea cel mai puternic efect asupra vieții tale:

Citește și:

Plecarea de acasă

Fie că de abia aștepți să o faci sau ți-e groază de acest moment, atunci când părăsești locuința părinților intri într-o etapă cu totul nouă a vieții tale. Fie că faci un credit pentru locuinta sau te muți cu chirie, poate dura puțin până te vei obișnui cu noul tău stil de viață. Vei locui singură, deci poate fi puțin ciudat la început, în special dacă ai locuit mult timp cu familia.

Dar asta nu înseamnă că nu sunt și părți pozitive. Vei avea mai multă intimitate, mai multă libertate și, cu timpul, te vei simți mai încrezătoare în forțele proprii. Odată ce faci acest pas, multe aspecte ale vieții tale se vor schimba. Va trebui să devii mai responsabilă, pentru că acum vei avea rate, chirie, facturi, cheltuieli lunare, care trebuie administrate cu grijă. Va trebui să îți formezi o disciplină financiară, să știi să reziști tentației de a cheltui mai mult decât îți poți permite.

Citește și:

Primul loc de muncă

Fie că te angajezi încă din anii de liceu sau abia după ce termini facultatea, primul tău loc de muncă va avea un impact puternic asupra formării tale. Fie că e un job simplu, la un magazin, sau o carieră importantă la o mare corporație, vei învăța foarte multe lucruri la primul loc muncă. Interacțiunile cu colegii, zilele dificile, cu ore peste program sau momentele amuzante și distractive fac toate parte din experiența de munci într-o echipă.

Mai mult decât atât, primul job te va ajuta să înveți foarte multe despre piața muncii și să te pregătești pentru provocările ce vor veni. Conform finance.yahoo.com, la primul job ai șansa de a-ți asuma riscuri și de a face greșeli, lucru care te va face mai bine pregătită pentru al doilea sau al treilea job. Nimeni nu se așteptă să le știi pe toate de la bun început, așa că vei putea folosi acest timp ca să înveți din greșeli și să te dezvolți pe plan profesional.

Citește și:

Primul copil

Dintre toate deciziile pe care le vei lua vreodată, decizia de a-ți întemeia o familie va avea cele mai profunde efecte asupra vieții tale. Venirea pe lume a unui copil te va schimba pentru totdeauna ca persoană și va schimba complet stilul tău de viață. Din momentul în care va veni pe lume bebelușul tău, vei înceta să mai trăiești pentru o singură persoană.

Tocmai de aceea, nu trebuie să te pripești cu această decizie. E mult mai bine atât pentru tine cât și pentru copilul tău să faci acest pas în momentul în care ești pregătită. Însă un copil nu înseamnă doar responsabilități, ci și bucurie, iubire și amintiri minunate. E o persoană de dragul căreia vei vrea să fii mai bună, iar nașterea sa va scoate la iveală cele mai frumoase trăsături ale tale.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
7 August 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.