1. Ai trăit și ai învățat

Viața nu este ușoară dar merită trăită în ciuda obstacolelor și a provocărilor. Este o călătorie în care mai important decât destinația este drumul parcurs. Privește înapoi la eșecurile și înfrângerile tale ca la o mică parte dintr-un tablou mai mare în care totul lucrează în folosul tău. Dacă nu ți-ai fi pierdut locul de muncă ai fi început o afacere? Dacă nu ai petrecut ani de zile în această relație toxică, ai fi știut cum să construiești una sănătoasă? Fiecare experiență dificilă te-a transformat în persoana magnifică, rezistentă și frumoasă care ești azi. Fără contrast, este greu să apreciezi ceea ce este bun.

2. Ai un pat confortabil în care dormi

Mulți oameni sunt atât de săraci încât nu dispun nici măcar de confortul de bază. Mulți nu au electricitate, apă potabilă sau un pat. Cu toate acestea, acești oameni continuă să trăiască. De fapt, mulți dintre cei mai săraci oameni pe care i-ai putea întâlni vreodată sunt mai bogați decât cei care au o mulțime de posesiuni materiale. Așadar, dacă trăiești în confort, dacă îți permiți să pleci în vacanțe, fii recunoscătoare pentru asta, pentru a te fi născut într-o țară în care este pace și care ți-a permis să ajugi la acest confort.

3. Nu înceta niciodată să evoluezi

Atâta vreme cât te străduiești în mod constant să evoluezi, fericirea, succesul, abundența și iubirea vor veni în viața ta la momentul potrivit. Așadar, continuă. Singurul eșec real este să te dai bătută. Nu face asta. Continuă să perseverezi. În cele din urmă va apărea și soluția.

4. Ai acces la cunoaștere

Trăim într-o epocă în care accesul la internet îți oferă acces la cunoaștere. Poți învăța orice ai dorit vreodată. Deoarece cunoașterea este putere, profiă de ea. Utilizează resursele disponibile pentru tine. Profită de toate oportunitățile de "învățare" care îți vin în cale.

5. Ai ce mânca

Accesul la mâncare din abundență este o binecuvântare pe care nu o apreciem la adevărata valoare decât în condiții extreme. Bucură-te de următoarea masă, indiferent de ce este, savurează fiecare dumicat. Bucură- te de lucrurile mici.

6. Ai puterea de a alege

Viața este despre alegeri. Aristotel a spus odată: "Excelența nu este niciodată un accident. Este întotdeauna rezultatul unei intenții intense, a unui efort sincer și a unei execuții inteligente; reprezintă alegerea înțeleaptă a mai multor alternative - alegerea, nu șansa, îți determină destinul." Viețile noastre nu sunt predeterminate. Poți alege cum te raportezi la viață, la oameni, la provocări.

7. Ai experimentat iubirea cel puțin o dată

Știi ce spune cântecul. Este mai bine să fi iubit și să fi suferit decât să nu fi iubit deloc. Fii recunoscătoare pentru ocazia de a fi trăit acest sentiment minunat, în Indiferent dacă este platonică, filială sau romantică, iubirea este o experiență pe care nu o vei uita niciodată și va avea un impact asupra ta pentru tot restul vieții.

sursa foto front page:

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: