Setari Cookie-uri

10 lucruri pe care să ți le spui atunci când plângi

Uneori, este mai bine să lași lacrimile să curgă decât să încerci să te abții și să te minți că ești puternică. Orice moment de slăbiciune pe care îl vei avea te va întări înzecit, așa că dă-ți voie să fii slabă. Dă-ți voie să plângi, să urli, să fii o actriță dramatică din telenovelele pe care le urmăreai când erai adolescentă.

Asta nu înseamnă că trebuie să o faci în fața tuturor. Actrițele au voie să își arate slăbiciunile în fața publicului și a camerelor de filmat, tu nu. Cel mult o prietenă va avea voie să îți cunoască partea asta atât de sensibilă, în rest... doar tu, care ți-ai jurat să îți fii cea mai bună prietenă pentru tot restul vieții.

Dacă inima ta vrea să plângă, las-o să plângă. Cu lacrimi de crocodil. Ia-ți o zi liberă de la muncă, dacă consideri că este nevoie, dar nu încerca să te stăpânești, pentru că ne face bine să mai plângem din când în când. Lacrimile ne curăță murdăria din interior, lacrimile sunt pure și sunt emoție. Lacrimile sunt eliberatoare.

10 lucruri pe care sa ti le spui atunci cand plangi

Mai mult de atât, când plângi, vorbește cu tine. Spune tot ce ai de spus, ție sau imaginează-ți că îl ai în fața pe cel care te-a adus în stadiul ăsta, și nu uita să adaugi următoarele:

Citește și:

1. Este bine să fii tristă uneori. Trebuie să înțelegi că tristețea este parte din tine și că nu o poți evita la nesfârșit. Atunci când apare, trebuie doar să îi acorzi câteva momente să se dezlănțuie – nu o să reziste prea mult.

2. Este cu adevărat o perioadă grea pentru tine. Fii blândă cu tine! Nu te învinovăți și nu te autopedepsi! Înțelege că este o perioadă grea și că ai toate motivele să reacționezi răutăcios în unele situații.

3. Sunt alături de tine. La final, final de zi, final de săptămână, final de viață, rămâi doar tu cu tine. La bine și la greu, ești doar tu cu tine. Nimeni și nimic nu îți poate oferi ajutorul pe care ți-l poți oferi tu.

4. Povestește-mi. Vorbește cu tine. Scrie-ți. Povestește-ți ce ai mai făcut, pe cine ai mai cunoscut, cum ai mai reacționat, ce ai mai simțit. Tindem să uităm lucrurile frumoase și importante care ni se întâmplă, așa că nu ar strica să îți mai povestești din când în când ce ai mai făcut.

Citește și:

5. Te aud. Ascultă cu atenție fiecare cuvânt pe care ți-l spui. Ascultă cu atenție fiecare bătaie de inimă. Când vei începe să te auzi, vei începe să te înțelegi.

Sunt alaturi de tine

sursa foto: shutterstock/by chuanpis

6. A fost într-adevăr o situație tristă, înfricoșătoare. Fii de acord cu tine. Nu te scoate personajul negativ din poveste, ci acceptă faptul că situația prin care treci sau ai trecut a fost cu adevărat o experiență dureroasă și este normal să te simți așa.

7. Te voi ajuta să treci peste asta. Dacă nu tu... atunci cine?! Nu, nu este doar un vers dintr-o melodie, ci este o realitate. Ajutorul îl găsești în interiorul tău și este cel mai mare ajutor pe care îl poți primi, pentru că nimeni nu știe cu adevărat ce simți și de ce ai nevoie în afară de tine.

Citește și:

8. Te ascult. Nu este suficient să auzi, este important să asculți cu sufletul și să înțelegi ce simți.

9. Știu că ai nevoie de spațiu, dar voi rămâne aproape ca să te aud când mă vei chema. Poate părea ciudat, dar uneori e bine să faci o pauză chiar și de la tine. Uită de tine, uită de cine ești zi de zi, uită că ai obligații.

10. Nu pare că este drept. Că este sau nu, tu trebuie să fii de partea ta. Dacă ție ți se pare nedrept ce se întâmplă, înseamnă că așa și este.

sursa foto front page: shutterstock/by siam.pukkato

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.