Setari Cookie-uri

101 de motive pentru a râde zilnic

Îți amintești de școala generală, atunci când, într-o tăcere mormântală, un pix cădea pe podea și toată clasa izbucnea în râs? Sau poate că ai o prietenă cu un râs atât de molipsitor încât nu știi cum să o mai faci să râdă pentru a râde și tu de râsul ei.

Râsul este la fel de contagios ca și căscatul, o formă minunată de elimina tensiuni, animozități și a crea legăuri între oameni. Un medicament pentru trup și suflet, fără de efecte adverse, care poate fi consumat în orice cantitate, la orice oră. Oricât de răsunăor ar fi, nici vecinii nu se vor supăra, din contră, îți vor mulțumi.

Rasul

sursa foto: shutterstock/by asife

Se spune că oamenii care au o stare mentală bună, râd cel puțin o dată pe zi. Iar cei care se simt sresați sau deprimați au și mai mare nevoie de râs. Nu există nimic pe lume, oricât de grav ar fi, care să te împiedice să faci asta.

Râsul diminuează emoțiile negative, ridică vibrația și ne ajută să vedem partea plină a paharului, îmbunătățindu-ne starea de spirit. De asemenea, reduce hormonii de stres și stimulează organismul să producă hormoni ”buni” precum endorfinele și neurotransmițătorii. Fortifică sistemul imunitar și reglează tensiunea arterială.

Citește și:

Râsul are un un efect pozitiv asupra creierului deoarece îmbunătățește memoria și sporește creativitatea. Râsul duce la o mai bună oxigenare a sângelui ceea ce crește cantitatea de oxigen care ajunge la creier.

Ce să mai spun despre efectele asupra abdomenului nostru? Ai râs, nu-i așa, până când te-au durut mușchii abdominali, nu-i așa? Râsul pune la treabă și mușchii diafragmei fără să te mai chinuie antrenorul la sală.

Ce se întâmplă dacă nu ai nici un motiv real să râzi? Ei bine, prefă-te până când râsul tău în sine devine un motiv. O stare de spirit mai bună îți va îmbunătăți productivitatea și nivelul de performanță și vei avea ma mult succes.

Motive sa razi zilnic

Așadar, începe să râzi cel puțin o dată pe zi. Este gratis. Dacă nu are cine să îți spună bancuri, vizionează videoclipuri amuzante sau filme (apropo, ai văzut Johnny English?). O altă variantă este te prefaci că râzi timp de 30 de secunde. Creierul tău va începe să producă o stare de fericire garantat.

Citește și:

sursa foto front page: shutterstock/by jacob lund

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.