Setari Cookie-uri

Citate de Horațiu Mălăele: Să râdeți, pentru că râsul este muzica sufletului

Toamna 2018 este, fără doar și poate, Toamna Moromeților. Pelicula Moromeții 2 s-a lansat oficial în cinematografe pe 16 noiembrie 2018, reușind într-un timp foarte scurt să devină cel mai mare succes de box office românesc din ultimii 25 de ani.

În rolul principal îl găsim pe stimabilul actor Horațiu Mălăele, care a reușit să dea viață personajului Ilie Moromete mai bine decât ar fi putut oricine altcineva să o facă. Să mergeți să-l vedeți!

Din respect și admirație, de drag și cu emoție, m-am gândit să selectez o parte din cuvintele înălțătoare pe care actorul român le-a rostit în interviuri și le-a scris în cărțile sale.

Horatiu Malaele

1. "Să râdeți, pentru că râsul este muzica sufletului. Să vă jucați - e secretul tinereții. Să citiți - este fântâna înțelepciunii. Să gândiți - este izvorul puterii. Să fiți calmi este calea spre fericire. Să fiți buni este cheia succesului. Și să iubiți - este rațiunea de a trăi."

2. "Dacă vei fugi de lângă mine alergând cum aleargă lumina, dacă te vei ascunde în cele mai de ne-găsit locuri, cel care te va ajunge oricând și găsi oriunde va fi dorul meu."

Citește și:

3. "Viața este ca o masă la restaurant: copilăria - din partea casei, maturitatea- felul de bază, bătrânețea - desertul, moartea - nota de plată."

4. "Nu am cerut ceva anume de la viață. Am trăit pur şi simplu. M-am scăldat în limitele unor legi morale pe care le iubesc şi le respect. Nu trebuia să cer ceva anume. Trebuia poate, să dau ceva anume. Sunt un drept credincios, predestinat la a face anumite lucruri şi nu altele."

5. "Nu-și crea o imagine falsă. Este incomodă, greu de întreținut și ușor de depistat."

6. "După întâlnirea cu o canalie, faptul că suntem muritori pare să fi fost o idee bună."

7. "Copilăria, cadoul pe care ni-l face viața pentru ce vom avea de îndurat."

8. "Familia şi bunul Dumnezeu sunt două coordonate după care trebuie să te ghidezi."

Citește și:

9. "Nu căuta prietenia oamenilor cinstiţi! Vei suferi de singurătate."

10. "Îmi doresc să fiu mult mai bogat decât anul trecut şi mult mai sărac decât cel care vine. Spiritualiceşte."

11. "Moartea, care este preţul vieţii, rămâne până la urmă cea mai copleşitoare taină; o sprijinim, de obicei, pe religie şi asta e o binecuvântare şi o linişte."

12. "Poate că am pierdut, din neatenţie sau din risipire. Totuşi, cred că am urcat în câteva trenuri care mi-au folosit. Pentru un om, esenţial este să încerce."

13. "Acel "ceva" aplaudat de prieteni, râvnit de necunoscuţi şi invidiat de duşmani. Acela este după părerea mea succesul."

14. "M-am îmbrăcat în negru fiindcă am auzit că sunteţi morţi după mine."

Citește și:

15. "Îndulcește-ți viața, dar fă în așa fel încât valoarea glicemică să rămână cuprinsă între 72 și 108mg/dL."

16. "Dacă o femeie îți răspunde la "bună ziua", asta nu înseamnă că ți-ai început viața sexuală."

17. "În politică, cine face economie de prostie este înlocuit."

18. "Sunt chiriașul propriului trecut,

Acolo unde doru-i absolut,

Sunt chiriașul anilor ce-ncep să doară,

Stăpânul lui Acum și-Odinioară."

19. "Cât de mare poate să fie compromisul unui actor care trăieşte dintr-un salariu mizerabil împreună cu soţia, doi copii şi nişte părinţi anchilozaţi de bătrâneţe? Cât de mare? Iată o altă telenovelă mult mai acidă şi mai nenorocită în care joacă zilnic, obligaţi şi fără simbrie."

Citește și:

Caricatura Horatiu Malaele

sursa foto: facebook oficial/caricatura horatiu malaele

Piese de teatru în care îl puteți vedea jucând în prezent pe actorul Horațiu Mălăele: Dineu cu proști (Teatrul Național), Fierarii (Teatrul de Comedie), În valea cu parfum de flori și zumzet de albine ... (Teatrul Național), Caramitru-Mălăele, câte-n lună și în stele (Teatrul Național), Shylock, Revizorul.

sursa foto front page: shutterstock/by razvan iosif

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.