Setari Cookie-uri

Cele trei frici universale care te țin pe loc și cum să le învingi

Aceste frici te împiedică să îți exprimi întregul potențial și te fac bați pasul pe loc. Iată care sunt și cum le poți depăși. 

Viața este o oglindă care reflectă către gânditor ceea ce acesta gândește despre ea. Gregg Braden crede că rădăcina experiențelor pe care noi le percepem sau catalogăm ca fiind negative își are originea într-una din cele trei frici universale (sau o combinație a acestora). Aceste frici te împiedică să îți exprimi întregul potențial și te fac bați pasul pe loc. Iată care sunt și cum le poți depăși.

1. Frica de despărțire sau de a fi părăsită (abadon)

Frica existentă creează o predispoziție emoțională care acționează apoi ca o profeție care se împlinește de la sine punând în pagină anumite situații. Deși le percepem ca fiind negative, acestea sunt, de fapt, un prilej minunat pentru a vindeca respectiva traumă. Aceasta este, de altfel, și singura cale pentru a ieși din acel tipar.

Citește și:

Atunci când îți este frică de despărțire sau de a nu fi părăsită, îți este fe fapt frică să rămâi cu tine însăți.Tu, pentru tine, ești o străină. Habar nu ai cât de minunată poate fi viața cu tine. Dă-ți voie să te cunoști și să descoperi ce companie minunată poți fi și cât de puternică ești de fapt.

2. Frica de a nu fi suficient de bună

Iți amintești de perioada școlii sau a facultății, atunci când te pregăteai intens pentru o lecție sau un examen? Cu toate acestea, atunci când erai ascultată sau te aflai în fața foii de hârtie, întreaga informație părea să dispară subit din memoria ta? Asta se întâmpla pentru că, undeva în sinea ta, credeai că nu te vei ridica la înălțimea așteptărilor cau că, în general, nu te considerai suficient de bună. Această credință limitativă la adresa ta generează gânduri, emoții și sentimente aflate la un anumit nivel de vibrație la care câmpul cuantic răspunde generând situații care să îți arate unde te minți pe tine.

Citește și:

Fă ceea ce îți este teamă, treci în revistă reușitele și talentele tale și dă-ți voie să fii pe cât de bună ești.

3. Frica de a te abandona și a avea încredere

Sentimentul nostru de siguranțăîn lume vine din sentimentul de siguranță pe care îl simțim în interiorul nostru. Atunci când avem încredere în inteligența Universului care urmărește evoluția, atunci experimentăm mai puțin stres și griji în viața de zi cu zi. Devenim mai receptive la glasul nostru lăuntric, ne urmăm intuiția iar drumul nostru devine mai ușor și mai plăcut de parcurs.

Renunță la controlul în exces. Ai încredere în oameni. Permite-i bărbatului de lângă tine să îți deschidă portiera și să îți ducă sacoșa. Abadonează-te pasiunii tale măcar pentru o zi și vezi ce uși se deschid.

Citește și:

Foto by B-D-S Piotr Marcinski via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.