Setari Cookie-uri

Ce sa faci cu timpul tau ca sa nu te simti niciodata singura

Sunt senzatii si ganduri care provoaca sau accentueaza starile de singuratate. Descopera cateva moduri prin care ai putea sa vezi altfel lucrurile.

Ti se intampla lucruri minunate, dar simti ca nu le meriti. Te uiti in oglinda si nu esti deloc multumita de ceea ce vezi. Ai vrea sa ai mai multi prieteni cu care sa iesi in oras. Ai impresia permanenta ca cei din jurul tau gandesc ca esti o persoana neplacuta, in aceeasi masura in care tu insati crezi asta despre tine. Sunt senzatii si ganduri care provoaca sau accentueaza starile de singuratate.

In cele ce urmeaza, descoperi cateva moduri prin care ai putea sa vezi altfel lucrurile.

Ia-ti un animal de companie

Atunci cand se simt singuri, oamenii se subapreciaza, nu au suficienta incredere in ei insisi si tind, intr-un final, sa se autocompatimeasca si sa devina mai egoisti. Un animal de companie, cum ar fi un caine sau o pisica, te-ar putea ajuta sa iesi dintr-o astfel de stare.

Interesele tale se vor schimba brusc. Te vei gandi, de exemplu, care este cel mai bun veterinar, care este cea mai potrivita hrana pentru pisici, ce adapost pentru catei este recomandat atunci cand pleci in vacanta, daca nu ai vreun prieten la care sa-ti lasi patrupedul. Practic, te vei concentra asupra problemelor animalului si vei fi mai altruista, iti vei demonstra tie ca poti avea grija de el si te vei bucura de o recompensa care nu are pret: iubirea lui neconditionata. Da. Chiar si a unei pisici.

Citește și:

Planifica-ti o vacanta

Te uiti pe retelele de socializare si iti vezi prietenii sau rudele cum se duc in vacante impreuna cu familiile, cum se distreaza la concerte sau la petreceri si te incearca sentimentul tristetii ca tu nu esti cu ei, ca tu esti singura. In loc sa te afunzi in starea de rau pe care, pana la urma, singura ti-o creezi, incearca sa te gandesti la propriile visuri.

Iti amintesti ca iti doresti de ani buni sa ajungi, sa spunem, la Paris si sa te urci in varful Turnului Eiffel. Ai tot gasit motive sa nu te duci: ca nu ai avut bani, timp, ca ai avut probleme la serviciu sau de sanatate. Bine, dar prietenii si rudele tale pe care le admiri pentru ce fac nu au probleme de felul acesta? Cu siguranta, da. Si atunci? Rezerva-ti cazarea, ia-ti bilete de avion si du-te trei zile in orasul visurilor tale. Da. Ai si tu visuri pe care ti le poti implini.

Citește și:

Ocupa-ti timpul cu ceva care te pasioneaza

Senzatia de singuratate este, de obicei, temporara si poate fi o consecinta a unor momente stresante din viata ta, cum ar fi trecerea de la liceu la facultate, schimbarea jobului sau mutarea intr-o locuinta noua. Poate fi, insa, si o urmare a unor traume, cum ar fi pierderea cuiva drag.

Prin urmare, activitatile care sa-ti tina mintea ocupata si sa-ti faca placere, pot fi o varianta pentru a te simti mai bine. Hobby-urile te pot ajuta in acest sens. De pilda, daca esti pasionata de artele plastice, poti sa-ti amenajezi un atelier intr-una dintre camerele locuintei tale, unde sa pictezi, sa confectionezi genti sau sa creezi cadouri personalizate.

Foloseste timpul pentru a te cunoaste pe tine

Imagineaza-ti cum ar fi sa-ti dai intalnire cu tine insati? La prima vedere, poate pare ciudat sa vorbesti cu tine, dar este un exercitiu foarte bun ca sa te cunosti mai bine. Pune-ti intrebari si da-ti raspunsuri sincere. De multe ori, cauza pentru care te simti singura este chiar felul tau de a gandi. Ce ar fi, de pilda, sa apreciezi ceea ce ai si sa te bucuri, in loc sa pui accentul pe ceea ce nu ai?

Citește și:

Si daca, totusi, ti se pare deplasat exercitiul de mai sus, poti incerca sa mergi la cursuri de teatru. Pe langa faptul ca intalnesti oameni noi, descoperi talente pe care nici nu credeai ca le ai si cea mai interesanta parte este ca vei incerca sa joci un rol, sa intri in pielea unui personaj pe care va trebui sa il intelegi.

Adopta o atitudine pozitiva

Studiile au arătat că 80% dintre oamenii sub 18 ani si 40% dintre persoanele de peste 65 de ani s-au simtit macar o data singuri la un moment dat in viata lor. Prin urmare, nu doar tie ti se intampla asa ceva. Daca te concentrezi asupra lucrurilor negative din viata ta, atunci nu te astepta la cei din jurul tau sa vada altceva la tine decat ceea ce tu le arati.

Invata-te sa povestesti si sa te gandesti la jobul bun pe care il ai sau daca nu e asa, de ce sa nu il schimbi, la prietenii si persoanele deosebite pe care le-ai intalnit si care ti-au marcat destinul, la sanatate, familie, masina si casa pe care le ai. Nu se poate ca toate lucrurile din viata ta sa fie esecuri sau semiesecuri. Apreciaza-te mai mult si vei vedea ca cei jur vor simti vibratia pozitiva care vine de la tine si iti vor raspunde la fel. Intalneste oameni noi si descopera in fiecare dintre ei povesti care sa te inspire.

Citește și:

Asadar, ori de cate ori te incearca sentimentul de singuratate, gandeste-te ca rezolvarea sta in puterea ta, pentru ca de tine depinde din ce perspectiva vezi problema. In loc sa te autocompatimesti, actioneaza: ia-ti un animal de companie si invata sa ai grija de el, fii creativa si fa lucrurile care iti plac cel mai mult, du-te in vacante in locurile unde ai visat, vezi jumatatea plina a paharului si gaseste in fiecare om pe care il intalnesti ceva bun. Pana la urma, trebuie sa inveti sa te iubesti asa cum esti.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Iulie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.