Setari Cookie-uri

Schimbări pe care le poți face în viață ca să ai mai multă încredere în tine

Este adevărat că asupra multora dintre ele nu ai cum să intervii, însă sunt și situații în care totul depinde doar de tine.

Obiceiurile pe care le ai și acțiunile pe care le întreprinzi au un efect profund asupra stării tale generale. Situația în care te afli în prezent este rezultatul deciziilor pe care le-ai luat și al deprinderilor pe care ți le-ai format de-a lungul timpului. Viața este, însă, un continuu șir de schimbări. Este adevărat că asupra multora dintre ele nu ai cum să intervii, însă sunt și situații în care totul depinde doar de tine.

Atunci când simți că nu ai energia necesară pentru a merge mai departe, când jobul nu îți mai aduce nicio satisfacție sau când vrei să-ți împlinești un vis și nu poți găsi calea prin care să-l transformi în realitate, este evident că, în loc să te adâncești în regrete și frustrări acumulate, este mai bine să te gândești la unele schimbări, cum sunt și cele de mai jos, pe care le poți face în viața ta ca să ai mai multă încredere în forțele proprii.

Citește și:

Acordă mai multă importanță sănătății tale

Ești prinsă între activitățile de rutină și problemele de serviciu și aproape că nu mai ai timp deloc pentru tine. Continui în fiecare zi în același ritm și nu iei în calcul nicio secundă că, la un moment dat, organismul tău ar putea ceda, pentru că pui prea multă presiune pe tine, ai o viață sedentară, nu ai o dietă echilibrată și nu te odihnești suficient. Consecințele se văd în timp și poate nu ar fi o idee rea să schimbi ceva. Înainte de a ajunge în situația în care să simți că nu mai poți rezista și în care apar afecțiuni pe care să le remediezi cu greu, mergi la controale medicale de rutină, indiferent că e vorba analize anuale ori de consulturi de specialitate la o clinică de ortopedie Bucuresti, cardiologie, endocrinologi sau ginecologie.

Citește și:

Încrederea pe care o ai în tine este, cu siguranță, influențată de starea ta de sănătate. Prin urmare, fă-ți un obicei din a te duce periodic la medic și din a ține cont de recomandările pe care ți le face, pentru că astfel poți preveni afecțiuni medicale grave și poți controla evoluția problemelor deja existente, astfel încât ele să nu se agraveze. De asemenea, oricât de ocupată ai fi, nu uita că este esențial să faci măcar 30 de minute de mișcare zilnic, de preferat în aer liber.

Ia-ți un animal de companie

Un animal de companie îți poate schimba viața complet și te ajută să ai mai multă încredere în forțele proprii. Aceasta, pentru că îți asumi pe deplin responsabilitatea de a avea grijă de el, de la a-i asigura hrana corespunzătoare și a-i căuta adăpostul potrivit atunci când lipsești mai mult de acasă, până la a-i arăta afecțiunea de care are atât de multă nevoie, chiar dacă e vorba despre o pisică.

Citește și:

Practic, te vei concentra asupra problemelor prietenului tău patruped și îți vei demonstra că poți face față provocării de a-i oferi siguranță și iubire. Totodată, îți va schimba întotdeauna starea de spirit atunci când vii obosită de la muncă și vei avea posibilitatea de a cunoaște și alți proprietari de animale de companie, de la care să înveți cum să gestionezi anumite situații și care, de ce nu, îți pot deveni chiar prieteni în timp.

Călătorește singură în locuri în care nu ai mai fost

Potrivit cercetărilor psihologice, călătoritul de una singură te scoate din rutină și contribuie la dezvoltarea capacităților cognitive. Atunci când ești pe cont propriu, ești nevoită să te gândești cum să ajungi dintr-un cartier în altul, să te adaptezi obiceiurilor locale și să respecți reguli noi. Inițial, aceste schimbări pot fi stresante și frustrante, însă ele te scot din zona de confort și te ajută să capeți mai multă încredere în tine. Este practic vorba despre flexibilitatea cognitivă a creierului tău, ceea ce generează creativitate în găsirea unor soluții, indiferent de situațiile neprevăzute care se ivesc într-un spațiu care nu îți este familiar.

Citește și:

Apoi, un alt mare avantaj pe care îl ai atunci când călătorești singură este independența. Cu alte cuvinte, stabilești singură programul vizitelor la obiectivele turistice, decizi la ce evenimente vrei să mergi sau să faci excursii în apropierea orașului în care te afli. Astfel de experiențe pot fi o ocazie bună de a cunoaște oameni noi, cu povești impresionante și de a te bucura de specificul local. Prin urmare, chiar dacă ești o fire comodă, merită să încerci să faci o schimbare și să planifici o astfel de vacanță, în care este foarte posibil să te cunoști mai bine, să vezi că poți face lucruri care nu îți sunt în obișnuință și că te poți descurca excelent și pe un teren necunoscut.

Transformă-ți hobby-urile în mici afaceri

Dincolo de faptul că pasiunile pe care le ai te ajută să te eliberezi de stres, indiferent dacă este vorba despre un hobby individual sau practicat în echipă, acestea pot deveni, la un moment dat, mai mult decât o simplă plăcere. Fie că alegi să-ți faci un magazin online sau să-ți promovezi produsele, pe site-uri specializate, lumânările sau săpunurile homemade, zacuștele ori dulcețurile pe care le pregătești după rețete moștenite de la bunici vor ajunge la oameni care le vor aprecia calitatea și care te vor încuraja să continui.

Citește și:

Un aspect foarte important este să nu renunți la obiectivele pe care ți le-ai propus, mai ales atunci când te confrunți cu situațiile dificile. Indiferent că te îndrepți către creație, gătit sau confecționarea unor obiecte decorative sau utile, cum ar fi gențile ori husele pentru perne, pornești pe un drum la capătul căruia poți găsi satisfacția că ai făcut ceva al tău, cu puterile tale și că efortul pe care l-ai depus de-a lungul timpului nu a fost în van. Și chiar dacă un astfel de proiect nu îți reușește, este esențial să știi că măcar ai încercat, că nu ai regretul de a nu fi întreprins nimic pentru a-ți vedea visul împlinit.

Mai multă grijă pentru sănătatea ta, să accepți provocarea unei experiențe turistice într-un loc în care nu ai mai fost, un animal de companie sau să transformi un hobby într-o mică afacere, toate acestea sunt doar câteva schimbări pe care le poți face în viața ta ca să capeți mai multă încredere în forțele proprii. Depinde doar de tine ce alegi.

Citește și:

Sursa foto: Lucia Romero/Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.