Setari Cookie-uri

Nu uita! Omul este bun tot timpul

In adâncul său, fiecare om, oricât de reprobabile ar fi actele sale sau oricât de rău ni s-ar părea, abia așteaptă să fie el însuși, să fie autentic sau, cu alte cuvinte să fie bun.

Omul, femeie, bărbat, sau copil nu este bun doar uneori. Cred ca omul este bun tot timpul numai că uneori uită de asta. Uită atunci când este apăsat de griji și de frici, atunci când crede că nu are sufficient sau se simte amenințat. Atunci memoria I se șterge și pierde din vedere cine este cu adevărat. Este preocupat să supraviețuiască și are senzația că toți ceilalți îi sunt adversari.

Omul mai uită că este bun și atunci când se uită prea mult și prea des în gura lumii. Când ia de bun afirmații cu care poate ai crescut și tu, care spun că “omul bun este luat de prost” sau când le plânge de milă acelora care povestesc despre cât de “proști de buni” au fost.

In adâncul său, fiecare om, oricât de reprobabile ar fi actele sale sau oricât de rău ni s-ar părea, abia așteaptă să fie el însuși, să fie autentic sau, cu alte cuvinte să fie bun. Urmărește cu atenție un om care face o faptă bună și vei observa că are o lumină pe chip, o strălucire în priviri. Nu este vorba de mândrie sau orgoliu ci pur și simplu de bucuria inimii și a sufletului care se bucură să fie de folos.

Citește și:

A fi bună înseamnă să încetezi să mai porți măști sau să pozezi în ceva ce nu ești. Să te aperi de ceva ce există doar imaginația ta. Inseamnă să îți dai reset și să te exprimi liber, să fii persoana care ai fost menită să fii. Ești iubire, ești bunătate, ești blândețe.

Să fii bună înseamnă să fie în armonie cu Universul, să vibrezi împreună cu el, să devii un instrument perfect în mâinile sale. Atunci când vibrezi pe frecvența bunătății, gesturile și vorbele tale capătă și mai multă grație, și mai multă feminitate. Oamenii te simt de la o poștă și îți răspund la fel. Poate că unii vor încerca să profite de pe urma bunătății tale dar tu nu îi mai percepe ca pe niște agresori ci ca pe niște suflete suferinde. De asemenea, eliberată de compelxul vinovăției (că nu faci suficient, că nu ești suficient) vei putea spune cu ușurință nu atunci când este cazul.

Citește și:

Featured foto by oes via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.