Setari Cookie-uri

Ție ce îți lipsește? Seria Tarot și Dezvoltare Personală. Referențialul Arhetipurilor Personale

Dacă ești născut în luna februarie, Marea Preoteasă a Tarotului are un mesaj special pentru tine!

un articol de Monica Magureanu - coach sistemic, reImagine.ro

În Metoda Referențialului Arhetipurilor Personale (1,2), metodă dezvoltată de Georges Colleuil, lunii de naștere îi corespunde Zona Căutărilor Noastre existențiale și arcana din Tarotul de Marsilia cu valoarea dată de numărul lunii. O zona în care experimentăm absența și, implicit, căutarea.

Pentru persoanele născute în luna Februarie arcana corespondentă este Papesa. Moașa, terapeuta, femeia înțeleaptă, Isis, mama cerească, Papesa ne vorbește despre răbdare, înțelegere profundă și cunoaștere. Ne readuce aminte că purtăm în noi toate răspunsurile și ne aduce cunoașterea în sensul etimologic de a se naște cu….

Pentru că în cele din urmă venim pe lume, picătură de conștiință, în care este înscris tot potențialul și toate răspunsurile. Confundăm însă adesea cunoștiințele cu informațiile. Poate de aceea cartea pe care papesa ne-o întinde este o invitație de a ne reconecta la ceea ce este deja în noi înșine.

Citește și:

Marea arcană a secretelor, Papesa ne invită să descoperim secretul din noi înșine despre noi înșine și deschide poarta înțelepciunii.

Prezența ei într-o casă a absenței, pentru cei născuți în luna Februarie, invită la introspecție și reflecție în poate cîteva din direcțiile, dar nu singurele, propuse în rândurile următoare:

👉 Mereu în căutare de cursuri și lucruri noi de învățat, mereu ai câte o carte pe wish list, înconjurată de cel puțin 2 pe care le-ai început? Cauți să ști sau să cunoști? Ce?

👉 Ce secret cauți? Din latinescul secretus (separat, ascuns) acest secret pe care îl cauți neobosit îî aparține cui?

👉 În mod simbolic ai căutat o mamă? O persoană care să te aducă simbolic pe lume? Să îți dea cheile? Și nu cumva ai uitat să te privești în oglindă? Să dai vălul deoparte?

Citește și:

👉 În mod simbolic ai căutat o mamă? O persoană care să te aducă simbolic pe lume? Să îți dea cheile? Și nu cumva ai uitat să te privești în oglindă? Să dai vălul deoparte?

👉 Îți lipsește răbdarea? Timpul nu mai avea răbdare spune Marin Preda? Dar tu? Ce relație ai cu timpul?

Și dacă vă plac poveștile iată povestea unei Papese în cuvintele lui Isabelle Nadolny(3), povestitoare, istoric și cercetător al Tarotului.

Mathilde era o vindecătoare. Locuia într-o căsuță la marginea pădurii, unde mergea să-și culeagă ierburile. Se spunea despre ea că descifrase tainele naturii dar și prefăcătoriile Diavolului, că știa ceea ce nimeni altcineva nu știa. Oamenii mergeau să o vadă pentru dureri de rinichi sau de stomac, febră sau membre rupte. Se mai spunea în secret că ea a ajutat uneori a prezis viitorul.

Citește și:

Într-o zi, regele era foarte bolnav. Mai mulți savanți au fost chemați la patul lui, au încercat medicamente puternice, cataplasme sau diverse alte leacuri ceea ce l-a adus mai aproape de moarte decât de recuperare. Atunci unul dintre consilierii lui a îndrăznit să-i spună să trimită după Mathilde.

„Este o femeie extraordinarp, mi-a salvat soția când totul era pierdut. Cu siguranță te va salva și pe tine!»

Și iată cum Mathilde a găsit doi emisari în afara ușii casei ei, înarmați din cap până în picioare, care i-au ordonat să-i urmeze. Curând s-a trezit în camera regelui. Stătea așezat pe un pat impozant, și uitându-se la ea, palid și cu ochi întunecați îi spuse:

- Dacă mă vindeci, te voi acoperi cu aur.

Citește și:

- Sire, nu am puterea să-i readuc la viață pe muribunzi.

Regele se cutremură.

- Dacă eșuezi, îți jur că vei muri cu mine. »

Mathilde i-a luat pulsul, a reflectat, a înconjurat încăperea de trei ori, uitându-se la podea, a ordonat în cele din urmă să fie lăsată singură încuiată cu tiranul. Ea a luat câteva fire de ierburi din geanta ei de pânză, le-a pus într-un pahar cu apă și l-a implorat pe monarh să bea și să se întoarcă la culcare. Apoi s-a dus să-l vadă pe paznicul de la ușa dormitorului. I-a șoptit acestuia că regele mai are doar câteva ore de trăit ;i că ar fi bine ca poporul, vasalii, clericii, pe scurt, toți, să se întâlnească în curtea palatului sub ferestrele lui pentru a se bucura pentru el pentru ultima dată.

Citește și:

La scurt timp, în cameră s-a auzit un zgomot care a crescut în intensitate și a devenit curând un torent de strigăte de bucurie, ovații și râsete.

" Ce se întâmplă ?”întrebă regele iritat.

- Sire, oamenii dumneavoastră au venit să vă sărbătorească recuperarea! Este o bucurie pentru toți că v-ați recăpătat sănătatea. Ieșiți pe balcon să îi salutați și să împărtășiți această fericire cu toți! »

Atunci regele s-a ridicat și a deschis fereastra. A făcut un pas înainte, a clipit uluit de lumina soarelui și de strigătele mulțimii care îi scanda numele cu mâinile fluturând! Oamenii erau încântați că despotul era în sfârșit mort. A respirat aerul dulce, a auzit păsările cântând, clopotele sunând, oamenii aplaudându-i numele. Înviorat și fericit, nu se simțise niciodată atât de viu. El îi spune Mathildei:

Citește și:

„Ai reușit, dracule. Pleacă cu aurul tău.

- Sire, păstrează aurul pe care ai vrut să mi-l dai și construiește un spital cu el. Acolo va fi recompensa mea. »

Și Mathilde s-a dus repede acasă.

Regele a murit în noaptea următoare în somn. A fost găsit a doua zi dimineață în patul lui, cu un zâmbet de extaz pe buze.

Vă invit să priviți cartea și orice gând spontan care apare, orice observați oferiți-i cîteva momente de atenție și reflectați Ce caută papesa și ce caut eu?

1 - Referențialul Arhetipurilor Personale ( Le Référentiel de Naissance ) este creație Georges Colleuil și este înregistrat la Institutul Național al Proprietății Industriale din Franța sub numărul 063425574.

2 – Ce este Referențialul Arhetipurilor Personale? O metodă și un instrument proiectiv prin care pornind de la data sunt calculate 14 case și 14 arcane (cărți de tarot) corespondete care oferă posibilitatea aprofundării diferitelor părți din noi: personalitate, gânduri, credințe, resurse, umbre, provocări, interdicții și conflicte interioare, proiecte personale și proiecte parentale inconștiente și multe altele.

3 – sursa - https://www.tarot-paris.com/

foto prima pagina Atelier Sommerland/ Shutterstock

Vizionare placuta


 

Monica Măgureanu – practician şi formator autorizat în Metoda Referenţialului Arhetipurilor Personale, consilier de dezvoltare personală, coach – are o...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.