Setari Cookie-uri

Ție ce îți lipsește? Seria Tarot și Dezvoltare Personală - Martie

Dacă ești născut în luna martie, Împărăteasa din Tarot are un mesaj special pentru tine

un articol de Monica Magureanu - coach sistemic, reImagine.ro

Te-ai întrebat vreodată ce îți lipsește? Ce cauți într-o formă sau alta astăzi și ieri și mâine?

În Metoda Referențialului Arhetipurilor Personale (1,2), metodă dezvoltată de Georges Colleuil, lunii de naștere îi corespunde Zona Căutărilor Noastre existențiale și arcana din Tarotul de Marsilia cu valoarea dată de numărul lunii. O zona în care experimentăm absența și, implicit, căutarea.

Pentru persoanele născute în luna Martie arcana corespondentă este Împărăteasa. Mama autoritară, organizatoarea tarotului, cea care îi aduce Magicianului discernamântul, Împărăteasa conduce cu iubire. Energia Yang, a manifestării, învăluie cu sens această arcană și invită la exprimare în oricare din formele ei.

Citește și:

Pentru o împărăteasa ceea ce spune este ceea ce gândește, ceea ce face, ceea ce simte. Însă nu întotdeauna ne exprimăm cu ușurință, nu este așa? Poate ne este teamă de ce vor spune ceilalți dacă o facem, poate ne imaginăm consecințele teribile dacă vom face ceea ce gândim sau poate ceea ce simțim nu este ceea ce gîndim.

Regăsim în Împărăteasă o anumită receptivitate din care își extrage toată forța de exprimare, toată capacitatea de seducție și toată frumusețea ei.

Fertilitate, Creativitate, Seducție, Dorință, Entuziasm, Eleganță, iată câteva dintre marile calități pe care acest arcan le poartă.

Prezența ei într-o casă a absenței, pentru cei născuți în luna Martie, invită la introspecție și reflecție în poate cîteva din direcțiile, dar nu singurele, propuse în rândurile următoare:

Citește și:

👉 Tu exprimi ceea ce simți? Ceea ce gândești? Ce îți lipsește pentru a da formî gândurilor tale?

👉 Ce cauți să spui? Ce te împiedică să o faci?

👉 Cauți mereu să faci ceva? Ești mai degrabă o persoană care face decât care spune sau simte? Îți exprimi dorințele cu ușurință?

👉 Ce cauți să organizezi sau să controlezi cu adevărat?

👉 Care este relația ta cu mama biologică? Ce ți-a lipsit și încă nu ai găsit în această relație?

Nu în ultimul rând regăsim în simbolistica Împărătesei trăsăturile unei persoane inteligente însă, după cum știm, și inteligența poate fi de mai multe tipuri. Dacă cea cognitivă ne vorbește despre aptitudinile analitice ale unei persoane, cea emoțională ne oferă posibilitatea de a ne adapta emoțional situațiilor și relațiilor din viața noastră. Pe scurt de capacitatea noastră de a ne înțelege sentimentele, de a conștientiza sensul trăirilor noastre afective dictează calitatea relațiilor noastre interpersonale și se formează dacă în copilărie am avut o bună relație emoțională cu propria noastră mamă.

Citește și:

Și dacă astăzi v-ați întâlni cu ea, cu această seducătoare creatoare a Tarotului, Împărăteasa v-ar invita poate, pe voi, cei născuți în luna lui Martie:

👉 Să regăsiți plăcerea de a fi ceea ce deja sunteți pentru că tot ceea ce este viu este frumos. Să redescoperiți frumusețea ideilor și pasiunea pentru scris.

👉 Să dispuneți de toate sentimentele voastre pentru că toate sunt binevenite, să le canalizați în mod constructiv și să va folosiți inteligența pentru a da naștere proiectelor, ideilor, dorințelor voastre.

👉 Să regăsiți încrederea în puterea voastră de seducție și să vă asumați rolul de a conduce cu iubire.

👉 Să acționați, să luați cuvântul, să vă ocupați locul și poziția cu entuziasm.

Principiul Incertitudinii lui Heisenberg ne vorbește despre dificultatea de a măsura sau observa în mod obiectiv realitatea pentru că aceasta este distorsionată de percepția individuală a observatorului. Există în Împărăteasă o înțelegere intuitivă care oferă o nouă dimensiune capacității noastre de a percepe realitatea.

Citește și:

Actriță, lider în comunitatea ei, patroană a artelor sau artistă, soție, mamă, amantă sau psiholog, ea are puterea de a aduna oameni și idei într-un spațiu al realizării personale.

De cele mai multe ori Împărăteasa nu este conștientă de propria-i putere, de proprile ei calități pentru că i se pare natural, normal sau obișnuit să fie așa cum este. Sunteți conștienți de căutarea voastră?.

Dar ce i-ar putea lipsi unei Împărătese? Uneori totul, alteori nimic.

Vă invit să priviți cartea și orice gând spontan care apare, orice observați oferiți-i cîteva momente de atenție și reflectați Ce caută Împărăteasa și ce caut eu?

1 - Referențialul Arhetipurilor Personale ( Le Référentiel de Naissance ) este creație Georges Colleuil și este înregistrat la Institutul Național al Proprietății Industriale din Franța sub numărul 063425574.

Citește și:

2 – Ce este Referențialul Arhetipurilor Personale? O metodă și un instrument proiectiv prin care pornind de la data sunt calculate 14 case și 14 arcane (cărți de tarot) corespondete care oferă posibilitatea aprofundării diferitelor părți din noi: personalitate, gânduri, credințe, resurse, umbre, provocări, interdicții și conflicte interioare, proiecte personale și proiecte parentale inconștiente și multe altele.

foto prima pagina Ironika/ Shutterstock

Vizionare placuta


 

Monica Măgureanu – practician şi formator autorizat în Metoda Referenţialului Arhetipurilor Personale, consilier de dezvoltare personală, coach – are o...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.