Setari Cookie-uri

Ție ce îți lipsește? Seria Tarot și Dezvoltare Personală - Aprilie

Dacă ești născut în luna aprilie, Împăratul din Tarot are un mesaj pentru tine!

Te-ai întrebat vreodată ce îți lipsește? Ce cauți într-o formă sau alta astăzi și ieri și mâine?

În Metoda Referențialului Arhetipurilor Personale (1,2), metodă dezvoltată de Georges Colleuil, lunii de naștere îi corespunde Zona Căutărilor Noastre existențiale și arcana din Tarotul de Marsilia cu valoarea dată de numărul lunii. O zona în care experimentăm absența și, implicit, căutarea.

Pentru persoanele născute în luna Aprilie arcana corespondentă este Împăratul. Tatăl, protectorul, marele Arcan al teritoriului și al limitelor, îi aduce Magicianului structura, ordinea, disciplina, cadrul, regulile. El este cel care creează infrastructura, cel care unește sate și orașe, creează punți de comunicare, cel care, în dimensiunea lui ecologistă, protejează întreaga civilizație.

Citește și:

Medalionul de Jad pe care îl poartă deasupra inimii ne invite să reflectăm la valorile unui Împărat pentru că ân cele din urmă Jad-ul este mai prețios decât aurul. Confucius, în Li Ji (Cartea Ritualurilor), povestește despre cele 11 virtuți ale jad-ului care îl fac atât de valoros: bunăvoință, dreptate, respect, adevăr, credibilitate, muzică, loialitate, rai, pământ, moralitate și inteligență. Iată tot atâtea piste de reflecție atunci când ne întâlnim cu acest arcan al tarotului.

Prezența lui într-o casă a absenței, a căutărilor, pentru cei născuți în luna Aprilie, invită la introspecție și reflecție în poate cîteva din direcțiile, dar nu singurele, propuse în rândurile următoare:

Citește și:

👉 Cauți respectul? Autoritatea? Când l-ai pierdut?

👉 Cauți protecția? Cau ți să te simți în siguranță?

👉 Cauți ordinea în viața ta?

👉 Cauți o modalitate de a impune limite în viața ta? Sau ști să pui limite în relațiile tale?

👉 Care este relația ta cu tatăl biologic? Ce ți-a lipsit și încă nu ai găsit în această relație?

👉 Îți lipsește puterea, autoritatea? Când ai pierdut-o?

👉 Cauți stabilitatea în viața ta? Sau curajul de a lua decizii?

Sallie Nichols, psihoterapeut Jungian, pune Împăratul în legătură cu trecerea de la faza matriarhală la cea patriarhală, cu etapa de tranziție de la lumea copilăriei la maturitate. Această perspectivă ne oferă posibilitatea de a reflecta în contextul căutărilor noastre personale la noțiunea de responsabilitate. Și dacă privim responsabilitatea ca pe abilitatea de a răspunde provocărilor exterioare atunci ce căutați cu adevărat, voi, cei născuți în luna Aprilie?

Citește și:

Numărul patru este un simbol al întrgului, al casei, al teritoriului definit de granițe clare. Acest număr marchează orientarea noastră către dimensiunea umană. Echivalentul său geometric, pătratul, reprezintă legea și ordinea suprapuse dezordinei haotice a Mamei Natură. Cele patru direcții ale busolei ne împiedică să ne simțim pierduți în zone neexplorate. Cei patru pereți ai unei încăperi ne oferă un sentiment de siguranță, care ne ajută să ne concentrăm energiile și să ne concentrăm atenția într-un mod rațional, uman. Ferestrele rectagonale ale unei case servesc la reducerea la dimensiunea umană a panoramei largi a naturii, astfel încât esența și detaliile acesteia să poată fi cuprinse mai ușor de ochiul și creierul uman. În mod similar, spiritul călăuzitor al Împăratului ne ajută să examinăm realitățile condiției noastre umane și să ne raportăm la ele într-un mod conștient și creativ, un talent care este specific uman. Poate nu întâmplător picioarele încrucișate ale Împăratului formează numărul 4.

Citește și:

Dar ce i-ar putea lipsi unui Împărat? Poate atunci cînd se rigidizează îi lipsește viziunea sau perspectiva. Poate împărația și teritoriul și tunci be regăsim în ceea ce Titu Maiorescu numea conceptul formei fără fond. Poate îi lipsește încrederea sau tenacitatea.

Vă invit să priviți cartea și orice gând spontan care apare, orice observați oferiți-i cîteva momente de atenție și reflectați Ce caută Împăratul și ce caut eu?

1 - Referențialul Arhetipurilor Personale ( Le Référentiel de Naissance ) este creație Georges Colleuil și este înregistrat la Institutul Național al Proprietății Industriale din Franța sub numărul 063425574.

2 – Ce este Referențialul Arhetipurilor Personale? O metodă și un instrument proiectiv prin care pornind de la data sunt calculate 14 case și 14 arcane (cărți de tarot) corespondete care oferă posibilitatea aprofundării diferitelor părți din noi: personalitate, gânduri, credințe, resurse, umbre, provocări, interdicții și conflicte interioare, proiecte personale și proiecte parentale inconștiente și multe altele.

Citește și:

Vizionare placuta


 

Monica Măgureanu – practician şi formator autorizat în Metoda Referenţialului Arhetipurilor Personale, consilier de dezvoltare personală, coach – are o...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.