Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie „Secrete de Chef” si va recomanda reteta zilei.
Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie „Secrete de Chef” si va recomanda reteta zilei.
Supa crema de dovlecei cu branza de oaie
Ingrediente:
6 dovlecei
150 g branza proaspata de oaie
1 catel de usturoi pisat
8 frunze de menta
½ lingurita cu zeama de lamaie
20 g branza parmezan (la alegere)
Sare si piper
Patru portii, pregatire: 10 min., durata de preparare: 20 min.
1. Se spala dovleceii si se taie in feliute subtiri. Se aseaza in tava mare a aparatului de gatit cu aburi, se adauga usturoiul si 4 frunze de menta si se prepara la aburi timp de 20 de min.
2. Se scot dovleceii din aparat (nu trebuie sa fie chiar moi) si se pun in blender sau robotul de bucatarie impreuna cu branza de oaie, 4 frunze de menta si zeama de lamaie, pana cand se obtine un piure consistent. Se sareaza si se pipereaza.
3. Preparatul astfel pregatit se poate servi la masa atat cald, cat si rece. Inainte de a fi servit se presara deasupra parmezan ras.
Valoare nutritiva:
Este un preparat cu un continut scazut de calorii, contine calciu (branza) si vitamina A (dovleceii).
Valoare energetica:
1 portie contine 101 kkal
Proteine: 9 g; glucide: 2 g; carbohidrati. 7 g
Supa crema de dovlecei cu branza de oaie
Ingrediente:
6 dovlecei
150 g branza proaspata de oaie
1 catel de usturoi pisat
8 frunze de menta
½ lingurita cu zeama de lamaie
20 g branza parmezan (la alegere)
Sare si piper
Patru portii, pregatire: 10 min., durata de preparare: 20 min.
1. Se spala dovleceii si se taie in feliute subtiri. Se aseaza in tava mare a aparatului de gatit cu aburi, se adauga usturoiul si 4 frunze de menta si se prepara la aburi timp de 20 de min.
2. Se scot dovleceii din aparat (nu trebuie sa fie chiar moi) si se pun in blender sau robotul de bucatarie impreuna cu branza de oaie, 4 frunze de menta si zeama de lamaie, pana cand se obtine un piure consistent. Se sareaza si se pipereaza.
3. Preparatul astfel pregatit se poate servi la masa atat cald, cat si rece. Inainte de a fi servit se presara deasupra parmezan ras.
Valoare nutritiva:
Este un preparat cu un continut scazut de calorii, contine calciu (branza) si vitamina A (dovleceii).
Valoare energetica:
1 portie contine 101 kkal
Proteine: 9 g; glucide: 2 g; carbohidrati. 7 g
Citește și:
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- 40 de rețete de post - idei delicioase pentru o alimentație sănătoasă
- Activități de toamnă: Idei pentru a savura sezonul multicolor
- Cum să revii la greutatea ideală: Meniul de 7 zile care te ajută să slăbești după excesul alimentar de sărbători