Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie Secrete de Chef si va recomanda reteta zilei.
Salata de vinete
Ingrediente:
2 vinete
1 ceapa mica taiata cubulete
4 catei de usturoi
2 lingurite de busuioc taiat marunt
½ de ardei gras rosu si ½ de ardei gras verde
1 lingura de masline taiate marunt
1 lingurita cu chimen
1 lingurita cu zeama de lamaie
Sare si piper
Patru portii, pregatire: 15 min., durata de preparare: 45 min.
1. Se taie vinetele in jumatate si se aseaza in tava. Adaugati ceapa si usturoiul. Tineti-le la aburi 45 de minute.
2. Scoateti semintele din ardei si taiati-l in lung. Adaugati ardeiul la vinete cu 20 de min. inainte de finalizarea prepararii.
3. Scoateti vinetele gatite din aparatul de gatit cu aburi, curatati-le si taiati marunt miezul (sau faramitati-l in blender). Adaugati ceapa, usturoiul, ardeiul gras, maslinele, zeama de lamaie si chimenul. Amestecati usor. Sarati si piperati.
Valoare nutritiva:
Este un preparat cu un continut scazut de calorii, contine fibre nutritive si vitamina C (ardeiul gras)
Valoare energetica:
1 portie contine 61 kcal
Proteine: 2 g; glucide: 2 g; carbohidrati. 9 g