Setari Cookie-uri

Reteta zilei: Salata de vinete

Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie Secrete de Chef si va recomanda reteta zilei.

Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie „Secrete de Chef” si va recomanda reteta zilei.


Salata de vinete


Ingrediente:

2 vinete
1 ceapa mica taiata cubulete
4 catei de usturoi
2 lingurite de busuioc taiat marunt
½ de ardei gras rosu si ½ de ardei gras verde
1 lingura de masline taiate marunt
1 lingurita cu chimen
1 lingurita cu zeama de lamaie
Sare si piper
Patru portii, pregatire: 15 min., durata de preparare: 45 min.

1. Se taie vinetele in jumatate si se aseaza in tava. Adaugati ceapa si usturoiul. Tineti-le la aburi 45 de minute.

2. Scoateti semintele din ardei si taiati-l in lung. Adaugati ardeiul la vinete cu 20 de min. inainte de finalizarea prepararii.

3. Scoateti vinetele gatite din aparatul de gatit cu aburi, curatati-le si taiati marunt miezul (sau faramitati-l in blender). Adaugati ceapa, usturoiul, ardeiul gras, maslinele, zeama de lamaie si chimenul. Amestecati usor. Sarati si piperati.

Valoare nutritiva:

Este un preparat cu un continut scazut de calorii, contine fibre nutritive si vitamina C (ardeiul gras)

Valoare energetica:

1 portie contine 61 kcal
Proteine: 2 g; glucide: 2 g; carbohidrati. 9 g


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.