Setari Cookie-uri

Noaptea muzeelor

Sambata, 19 mai 2007, cu ocazia celei de-a treia editii a Noptii Muzeelor, Muzeul National de Arta al Romaniei invita publicul sa viziteze in nocturna Galeria National si expozitia 'Mobilier provincial francez', care vor ramane deschise pana la miezul noptii.

Sambãtã, 19 mai 2007, cu ocazia celei de-a treia ediþii a Nopþii Muzeelor, Muzeul Naþional de Artã al Romaniei invitã publicul sã viziteze in nocturnã Galeria Naþionalã ºi expoziþia 'Mobilier provincial francez', care vor rãmane deschise panã la miezul nopþii (accesul in sãli este liber ºi este permis panã la orele 23.30).

Anul acesta MNAR mizeazã pe interdisciplinaritate ºi propune un proiect inedit in care se imbinã artele plastice, dansul, coregrafia ºi proiecþiile video.

Corpuri in oglindã este un proiect realizat in colaborare cu Asociaþia ArtLink, cu sprijinul Centrului Naþional al Dansului. Incepand cu orele 21.00 in curtea muzeului se va desfãºura un spectacol-instalaþie de dans contemporan insoþit de proiecþii video pe clãdire. Cinci tineri coregrafi - Alexandra Pirici, Andreea Cãpitãnescu, Ana Cãtãlina Gubandru, Carmen Coþofanã ºi Valentina de Piante Niculae - au pregãtit cate un moment de dans inspirat de lucrãri aflate in Galeria de Artã Romaneascã Modernã. Operele de artã devin astfel un teritoriu nou de explorare coregraficã care pune in valoare sensurile lucrãrilor plastice ºi le imbogãþeºte cu noi inþelesuri.Artistul vizual Vali Chinciºan a realizat un montaj video cu lucrãrile de artã ce au inspirat dansurile, care va fi proiectat pe clãdirea muzeului, in dialog cu piesele coregrafice.

Alãturi de sediul central al MNAR ºi Muzeul Colecþiilor de Artã (Calea Victoriei 111) iºi aºteaptã vizitatorii nocturni tot panã la miezul nopþii.

In aceastã zi publicul are acces liber in timpul orarului obiºnuit de vizitare (11.00 -19.00) ºi la expoziþiile temporare deschise la Muzeul Naþional de Artã al Romaniei - 'Donaþia de graficã Eugen Gascã' ºi 'Wifredo Lam. Cartografie intimã', precum ºi la celelalte douã muzee-satelit: Muzeul K.H. Zambaccian ºi Muzeul Theodor Pallady.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.