Setari Cookie-uri

Galopand prin saptamana

 S-au legat multe saptamana asta, ma refer la evenimentele Capitalei, care –stiati? – freamata mereu preaplina de oameni si proiecte deosebite. Din fiecare popas prin cluburile si salile ei, m-am ales cu cate ceva. Ca mi-au soptit din ideilor lor in scop artistic sau al promovarii, sau cate un pic din ambele, acum iata ca ma astern sa mentionez cateva din evenimentele saptamanii, fara alte motive sau note de subsol in afara simplei bucurii de-a fi fost invitata la expunerile unor preocupari straine de-ale mele.

Articol realizat de Ioanina

7 noiembrie – In cadrul Festivalului National de Teatru, am vazut o punere in scena minunata a “Cantaretei chele” despre care auzisem pentru prima oara la orele de limba romana din liceu. In public, intamplarea a facut sa-l recunosc si pe exceptionalul domn profesor care imi deschidea in acele vremuri orizonturile cu Ionesco si alti atatia scriitori.
Piesa a fost jucata in germana (cu subtitrarile in romana proiectate sincronic) si regizata fara cusur de Alexandru Dabija, provocandu-mi un moment de confuzie, caci acelasi titlu deschisese festivalul... dar jucat intr-o alta limba. Intr-adevar, pe 31 octombrie, publicul s-a desfatat cu o alta varianta, a unor francezi, singurii straini de altfel prezenti in programul festivalului, prea stramtorat anul acesta pentru a aranja o paleta a nationalitatilor mai pestrita.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.