Sustinut de Maxim Belciug, cel mai valoros chitarist roman, concertul celebreaza Ziua Preafrumoaselor, in 8 Martie

18 evenimente artistice romanesti de neratat in 2018

Chitaristul Maxim Belciug si Librariile Carturesti va invita la Ziua Preafrumoaselor, duminica 08 martie, cu incepere de la orele 19.00. Evenimentul va avea loc la "sub_carturesti (spatiul pentru evenimente placute de la subsolul librariei din str. Arthur Verona 13). Se va servi un concert de chitara, de suflet, dragoste si primavara.

De la Sonatele lui Domenico Scarlatti si Dansul Napolitan din Lacul Lebedelor al lui Ceaikovski, pana la ritmul saltat din Guajiras Cubanas sau inflexiunile pasionale ale celebrei Santa Lucia, Maxim Belciug va oferi publicului un spectacol „cu chip de curcubeu. Un curcubeu multicolor, armonizat pe placul tuturor”, intocmai ca si recentul sau CD - „Preafrumoase 2”.

Cu (ne)obisnuita-i maiestrie, artistul va reinsufleti prin muzica iubiri uitate din povestile pentru oameni mari si senini, intr-un concert-reverenta in fata frumusetii. Pentru ca „frumusetea va salva lumea”. Iar „a iubi e primavara”.

Intrarea este libera pentru toti cei care, in aceste timpuri de elegie financiara, doresc sa gaseasca resurse pentru a infrunta si criza, mai profunda si mai grava, a frumosului.

Maxim Belciug este considerat a fi cel mai bun chitarist de chitara clasica al Romaniei. A sustinut recitaluri pe mari scene din tara si din strainatate (Serbia si Muntenegru, Ungaria, Austria, Franta, Italia, Scandinavia, Polonia, Italia), entuziasmand publicul exigent al salilor dedicate muzicii clasice.

Desi de obicei il regasim in aerul mai rarefiat al filarmonicilor si ateneelor din tara sau strainatate, oferind adevarate regaluri in calitate de solist, multi au avut sansa de a-l auzi cantand si in spatii mai neconventionale. „Ce este important, ce urmaresc eu, este ca oamenii, si mai ales tinerii, sa auda chitara. Nu conteaza unde canti – spune Maxim Belciug – conteaza ce oferi cantand.”

Concertul Alexandra Usurelu simfonic #PUR, triumf pe scena Teatrului National din Bucuresti!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: