Pentru un stil de viata sanatos: Danseaza Tango La sosea in Parcul Kiseleff

Pentru un stil de viata sanatos: Danseaza Tango La sosea in Parcul Kiseleff

Pentru a avea un stil de viata sanatos, bucurestenii sunt invitati duminica, 16 august, incepand cu ora 18:00, in Parcul Kiseleff din capitala, la o seara de Tango La sosea pentru fiecare. Amatori sau profesionisti, toti cei care vor sa invete primii pasi de tango argentinian, sa danseze sau pur si simplu sa se bucure de o seara de tango in aer liber sunt asteptati in foisorul din Parcul Kiseleff pana la ora 22:00. Invitati speciali vor fi 6 instructori de tango argentinian alaturi de care se vor afla si alti membrii ai scolii de tango TangoTangent.

Pentru a avea un stil de viata sanatos, bucurestenii sunt invitati duminica, 16 august, incepand cu ora 18:00, in Parcul Kiseleff din capitala, la o seara de „Tango „La sosea” pentru fiecare”. Amatori sau profesionisti, toti cei care vor sa invete primii pasi de tango argentinian, sa danseze sau pur si simplu sa se bucure de o seara de tango in aer liber sunt asteptati in foisorul din Parcul Kiseleff pana la ora 22:00. Invitati speciali vor fi 6 instructori de tango argentinian alaturi de care se vor afla si alti membrii ai scolii de tango TangoTangent.

„Tango „La sosea” pentru fiecare” este a treia actiune si ultima din faza a doua a „Programului pentru un stil de viata sanatos” denumita „O ora de miscare pentru fiecare”, care si-a propus sa atraga atentia asupra conditiei fizice a romanilor prin actiuni clasice, abordate intr-un mod neconventional, tocmai pentru a scoate in evidenta faptul ca o ora de miscare poate fi facuta de fiecare dintre noi, oriunde.

„Chiar daca alergam, ne plimbam cu rolele, jucam volei, baschet sau dansam, miscarea este la indemana fiecaruia dintre noi, esential este sa constientizam importanta si beneficiile unei ore de miscare in fiecare zi”, a spus Lori Visa, purtatorul de cuvant al „Programului pentru un stil de viata sanatos”.

Prima actiune a fazei a doua, „Flash Mob-ul pentru Miscare”, a strans in Parcul Herastrau din Bucuresti peste 50 de persoane care au facut exercitii de incalzire, au alergat, au sarit, au facut genuflexiuni, toate pentru a promova miscarea ca parte importanta a unui stil de viata sanatos. In cadrul celei de-a doua actiuni, „Volei pe nisip pentru fiecare”, peste 150 de persoane au jucat, timp de trei zile, volei pe nisip pe terenul amenajat in fata Ateneului Roman din Bucuresti, alaturi de acestia aflandu-se aproape 1.000 de suporteri, prieteni sau membri ai familiei, care au facut galerie echipelor.

Rezultatele studiului „Lantul Culorilor”, realizat in prima faza a programului, au aratat ca aproape 40% dintre romani incearca sa aiba un stil de viata sanatos, cu o alimentatie echilibrata si miscare in fiecare zi. In urma acestui studiu a reiesit ca persoanele sub 18 ani traiesc cel mai sanatos, urmate de persoanele cu varste cuprinse intre 55 si 64 de ani.

Vizionare placuta


Kudika
14 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri