Setari Cookie-uri

Pace - Prietenie - Sanatate: Primul eveniment de plimbare in aer liber

Primaria municipiului Brasov si Asociatia EuroTrainer anunta lansarea primului eveniment de walking (plimbare in aer liber) organizat de Federatia Internationala de Sport Popular/ Internationaler Volkssportverband (FISP/IVV) din Romania, in perioada 11 12 septembrie la Brasov.

Primaria municipiului Brasov si Asociatia EuroTrainer anunta lansarea primului eveniment de walking (plimbare in aer liber) organizat de Federatia Internationala de Sport Popular/ Internationaler Volkssportverband (FISP/IVV) din Romania, in perioada 11 – 12 septembrie la Brasov.

In cele doua zile de walking in Brasov, pe trasee alese pentru reprezentativitatea lor si in spatii de socializare pentru mic dejun si pranz, vom incerca sa transmitem spiritul familiei IVV: relaxarea, mersul in aer liber in ritmul propriu, fara constrangeri, imprietenirea cu participanti (conationali sau straini) la acelasi eveniment. Traseele sunt marcate si pot avea 5 km, 10 sau 20 km, fiecare participant optand pentru un traseu in functie de pregatirea fizica. Plecarea pe traseu, pe baza de inscriere si achizitie pachet de start (10 lei) are loc intre orele 8:00 si 12:00 (ora 10:00 pentru traseul de 20 km), revenirea din traseu fiind pana la ora 18:00.

Federatia Internationala de Sport Popular a fost constituita in anul 1968, la Lindau de catre asociatii din Germania, Elvetia, Liechtenstein si Austria, pentru promovarea mersului pe jos necompetitiv (walking) ca alternativa la competitiile sportive de mars. Federatia are membri din 53 de state de pe toate continentele: Austria, Belgia, Brazilia, Canada, China, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria, Islanda, Italia, Japonia, Corea, Luxemburg, Tarile de Jos, Norvegia, Polonia, Suedia, Elvetia Liechtenstein, Slovacia, Tirolul de Sud, Taiwan, Turcia, Statele Unite ale Americii, Andorra, Argentina, Australia, Croatia, Cipru, India, Indonezia, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Mongolia, Namibia, Noua Caledonie, Noua Zeelanda, Paraguai, Portugalia, Romania, Rusia, Saipan, Slovenia, Africa de Sud, Spania, Tailanda. Cel mai popular sport al IVV este walking-ul, desfasurat sub sloganul “Pace – Prietenie – Sanatate”. La evenimentul din Brasov vor participa cei doi vicepresedinti ai Federatiei – Raymond Claude si Giuseppe Colantonio.

Din noiembrie 2009, prin Asociatia EuroTrainer, Romania a devenit membru al IVV. Asociatia Eurotrainer a fost creata in anul 2006, in scopul sprijinirii persoanelor adulte in cresterea adaptabilitatii lor la schimbarile generate de procesul de integrare europeana, prin programe de instruire si activitati conexe. Prin activitatile internationale de walking pe care le organizeaza si promoveaza in Romania, EuroTrainer urmareste imbunatatirea mentalitatii si atitudinii persoanelor participante, dezvoltarea competentelor lor sociale si civice.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Septembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.