Moda nu este un concept in sine. Este o ocazie excelenta de a exprima arta, cultura si civilizatie sub toate formele sale. In perioada 15-30 aprilie, Magazinul Mengotti aduce in premiera in Romania o expozitie internationala de caricaturi sprijinind astfel nu doar arta clasica ci si cea umoristica, prin prezentarea ei in magazinul de pe Calea Victoriei.

Vernisajul Beautiful Yesterday, poze si dichis la GALATECA

Expozitia contine 20 de caricaturi premiate la diverse concursuri internationale de gen, opere care apartin unor artisti recunoscuti ai momentului. Reunite sub tema ”Frumusete”, lucrarile apartin renumitului concurs “Umoristi a Marostica”din Italia, competitie care anul acesta se desfasoara pentru a 41-a editie in orasul Marostica, faimos peste tot in lume si datorita celebrei Partide de Sah cu personaje vii.

Este caricatura o ramura a artei? Cu siguranta s-a dovedit una dintre cele mai rafinate si subtile modalitati de expresie. Creatorii de caricaturi reusesc sa transmita mesaje universale de atentionare, prin ironia si umorul cu care trateaza problemele acute ale societatii contemporane.

“Frumusetea”, tema lucrarilor aduse in Bucuresti, ne trezeste zambetul pe buze, ne provoaca la reflectie si reactie. Ele ilustreaza viziunea artistilor contemporani printr-un limbaj comun care demoleaza orice bariera demografica, culturala sau religioasa - Caricatura.

Competitia “Umoristi a Marostica” a luat nastere in anul 1969 la initiativa lui Marco Sartore care, impreuna cu grupul sau de amici artisti, au organizat primul concurs de caricatura ce astazi reuneste cei mai talentati artisti ai lumii. In prezent, Graphic Group Marosticense este asociatia culturala care organizeaza aceasta competitie internationala si din care fac parte persoane pasionate de grafica si benzi comice. In fiecare an sunt inscrise mii de lucrari din toate colturile lumii pentru a participa la unul dintre cele mai importante concursuri de acest gen, din lume. (Pentru mai multe informatii, va rugam accesati: www.umoristiamarostica.it )

Magazinul Mengotti alatura inca odata Moda, Arta si Cultura pe Calea Victoriei 48-50.

Expozitie de arta: Art Expo Gallery
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: