Setari Cookie-uri

ShortsUP, scurt-metrajele intra in epoca mobilelor

ShortsUP, o initiativa Oricum si Feeder.ro, in parteneriat cu Vodafone Romania, lanseaza, pe 30 octombrie, un nou tip de experienta cinematografica urbana prin care SCURTMETRAJELE PRIND VIATA.

Fondatorul Asociatiei Oricum, Razvan Crisan, spune despre evenimentul de vineri 30 octombrie ca “este inceputul unei serii ce pune scurtmetrajul in centrul unor experiente cinematografice unice in Romania. Suntem onorati sa incepem proiectul ShortsUP impreuna cu regizorul care a avut o contributie enorma la redefinirea filmului romanesc: Cristian Mungiu. Am gandit in jurul “Amintirilor” un eveniment de peste 6 ore, care ii va ajuta pe bucuresteni sa se bucure de un film aclamat la Cannes, si totodata sa faca o scurta calatorie in timp, in spiritul filmului."

Pentru prima oara in Bucuresti, filmul "Amintiri din Epoca de Aur" al lui Cristian Mungiu va fi prezentat publicului in varianta completa. Toate filmele din serie, in total 3 ore de comedie spumoasa, vor fi aduse sub acelaşi acoperis; si nu e vorba de orice acoperis, publicul fiind invitat sa se amuze pe seama comunismului chiar in Casa Poporului.

Vineri, 30 octombrie, de la 20.00, la MNAC (Muzeul National de Arta Contemporana) din cadrul Palatului Parlamentului se anunta o atmosfera cinematografica inedita. Daca Amintiri din Epoca de Aur recupereaza umorul care i-a ajutat pe romani sa supravietuiasca in Romania anilor ’80, evenimentul ShortsUP vrea sa recupereze lucrurile marunte, dar savuroase de atunci, prin puneri in scena a catorva teme „specifice”.

“Ne bucuram sa sprijinim acest eveniment special, care aduce publicului o noua viziune asupra scurtmetrajelor. Ne dorim ca ShortsUP, unul dintre cele mai dinamice evenimente de film, sa ofere cinefililor o experienta unica, care imbina filmul, arta, muzica si teatrul”, a spus David Perrotta, Senior Director, Customer Experience, Vodafone Romania. Regizorul Cristian Mungiu le va impartasi celor prezenti o parte dintre „amintirile” personale din anii 80 care n-au fost cuprinse in filme. La eveniment vor fi prezenti si o parte dintre actorii din distributie.

Toti participantii vor fi invitati sa participe activ si la afterparty-ul cu SEB, care va face totul pentru „reconstructia” bairamurilor de odinioara. Campania de „munca agricola” pe hituri disco „recuperate, reconditionate si refolosite” incepe imediat dupa filme. Nu vor lipsi fursecurile dupa retete de Sanda Marin si nici sotronul cel din zilele copilariei, la care organizatorii preconizeaza ca se va forma o coada „de epoca”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.