10 FAQ-uri in Vama Veche

10 FAQ-uri in Vama Veche
Kudika
13 Mai 2010

Traditia petrecerii zilei de 1 Mai in Vama Veche este una impamantenita in subconstientul tineretului nostru, si lucrurile tot ruleaza-nainte fara vreo explicatie clara de atat de multa vreme incat acum poti vedea haladuind pe-asfalturile Vamii oameni in toata firea, fostii liceeni vamaioti care isi aduc bebelusii aici. Am fost si anul asta sa-mi serbez Ziua Muncii fara munca in coada zburdalnica a litoralului romanesc, iar Vama a fost mai plina si mai primitoare, calda si misunanda la superlativ, mai conforma cu spiritul noncomformistului rebel ca in vizitele mele anterioare.

Desigur, nu toti mugurasii societatii noastre empatizeaza cu “the Vama experience”, multi nici nu vor sa auda perspective alternative la preconceptiile cu care si-au astupat mintea – multi obisnuiti cu vacantele petrecute din copilarie prin Jupiter si alte planete adiacente. Asadar, m-am gandit sa va descriu in linii mari cum arata un weekend estival printre vamaioti cu (destula) obiectivitate jurnalistica incat nici criticii stationati in Mamaia etc. sa nu-mi conteste intentiile sau rezultatele. Rezultate pe care, de altfel, va voi lasa pe voi sa le deduceti, pe principiul “de gustibus”, dupa ce treceti “Stiati ca”-ul urmator prin filtrul propriu. P.S.: Toate perlele de mai jos provin din amintirile unor surse reale si de incredere.

Realizat de Ioanina, credit foto: Catalina Alexandra Ion (poze realizate in Vama Veche, 1 mai 2009)

1. Pentru o vacanta in Vama fara cazare, vamaioata trebuie sa se asigure ca traiul sub cerul liber nu o va marca pe viata – vechile si deja faimoasele cabine de lemn folosite pe post de WC-uri cu plata au fost rase de pe fata pamantului, asadar vom folosi puterea zambetului feminin pentru a traversa unul din restaurante fara intentia de a face consumatie. Din arsenalul impachetat de cu seara, nu trebuie sa lipseasca dezinfectantul, servetelele de toate felurile... spray-ul paralizant etc.! De asemenea, legitimatia de presa sau un aparat foto mai cu mot, care sa ia ochii – acum doi-trei ani, niste fete istete s-au pricopsit cu drumul dus-intors Bucuresti-Vama, pe gratis, pretinzand o alianta cu cea de-a patra putere-n stat si cerandu-si, ca atare, locul intr-un microbuz destinat petrecaretilor din Club A.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri