ShortsUP prezinta MUSICOLOGY, scurt-metraje la Opera

ShortsUP prezinta MUSICOLOGY, scurt-metraje la Opera
Kudika
18 Martie 2010

Sambata, 27 martie, de la 22.00, cele mai premiate si mai muzicale scurtmetraje urca pe scena Operei Nationale Bucuresti impreuna cu 50 de artisti ce vor interpreta live muzica clasica si beaturi hip-hop.

Sambata, 27 martie, de la 22.00, cele mai premiate si mai „muzicale” scurtmetraje urca pe scena Operei Nationale Bucuresti impreuna cu 50 de artisti ce vor interpreta live muzica clasica si beaturi hip-hop.

Muzica e peste tot, pentru ca ritmul e energie vitala. In filme, muzica are de multe ori un rol principal. De aceea, pe 27 martie, ShortsUP, impreuna cu Vodafone Romania, aduce la Opera Nationala sunetele care fac filmele ceea ce sunt – uriase generatoare de emotii, de intrebari, si uneori de raspunsuri.

Scurtmetrajele din program se disting nu numai prin valoarea artistica validata de numeroase premii internationale, ci si prin coloana sonora, care joaca un rol principal.

Musicology va pune alaturi, pentru prima data pe o scena nationala, filme de scurtmetraj, o orchestra de muzica clasica si artisti hip hop. Este evenimentul in care artistii „underground” poarta frac, iar instrumentistii de la Opera tricouri cu smiley faces.

Orchestra de muzica clasica va crea live coloana sonora a primului SF din istorie, un scurtmetraj mut din 1902. Un alt scurtmetraj va fi povestit in lyrical hip-hop cu un cor de copii in background. Nu vor lipsi momentele de dans si invitatii speciali, care vor interactiona cu publicul ShortsUP.

„Pentru o seara, filmele de scurtmetraj vor fi staruri elegante ce vor pasi cu emotie, pentru prima oara, pe scena Operei Nationale, principala scena lirica a tarii. Ne dorim sa intarim astfel mesajul intregului proiect ShortsUP: filmele de scurtmetraj nu sunt doar prolog pentru lungmetraje, ci opere cinematografice cu valoare in sine, care merita intreaga atentie,” a spus Razvan Crisan, fondatorul Asociatiei Oricum, organizatorul evenimentului, despre Musicology.

Din programul Musicology mai fac parte: Signs (regia Patrick Hughes, Australia, 2008), castigator la Cannes Lions 2009, L'homme sans tete (Juan Solanas, Franta, 2003), marele castigator la Cannes si la premiile Cesar, sau Sniffer (Bobbie Peers, Norvegia, 2006), cel mai bun scurtmetraj la European Shorts Awards si castigator al Palme D'or in 2007.

Biletele pot fi cumparate prin reteaua Eventim, online sau din librariile Carturesti si magazinele Vodafone. In limita locurilor ramase, se vor putea achizitiona si la intrare, in seara evenimentului. Pretul unui bilet este de 25 lei.

Accesul publicului in sala se va face incepand cu ora 22.00.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri