Setari Cookie-uri

Hamletul din Constelatia Shakespeare

"Copilul teribil al regiei germane", Thomas Ostermeier, revine in Romania, in cadrul Festivalului Shakespeare, cu un spectacol care a uimit lumea "Hamlet de William Shakespeare, cu Lars Eidinger in rolul titular, montat la Teatrul Schaubűhne din Berlin.

"Copilul teribil al regiei germane", Thomas Ostermeier, revine in Romania, in cadrul Festivalului Shakespeare, cu un spectacol care a uimit lumea – "Hamlet” de William Shakespeare, cu Lars Eidinger in rolul titular, montat la Teatrul Schaubűhne din Berlin.

In Bucuresti, spectacolul va avea numai doua reprezentatii, la Teatrul National, Sala Mare, in serile de 24 si 25 aprilie, ora 19.00.

Scrisa in jurul anului 1600, piesa este transpusa, in viziunea lui Ostermeier, integral sub perspectiva secolului al XXI-lea. Noua versiune scenica, "tumultuoasa, densa si convingatoare stilistic", asa cum scrie "Tages Anzeiger" - Zürich, prezinta un Hamlet care, in cautarea adevarului intr-un sistem politic corupt, esueaza intr-o nebunie in care antreneaza si lumea din jurul sau.

Noutatea spectacolului consta in curajul regizorul de a inlatura falsul romantism al perioadei victoriene, propunand o interpretare mai violenta si mai provocatoare a piesei. "Violenta este o realitate a timpului lui Shakespeare si suntem in timp de razboi" marturiseste Ostermeier.

In montarea lui, cele aproape 20 de personaje shakespeariene sunt interpretate doar de 6 actori care schimba permanent rolurile intre ei. Hamlet ni se infatiseaza intr-o ipostaza scenica neobisnuita. Pierderea progresiva a simtului realitatii, dezorientarea lui, manipularea adevarului si a identitatii isi gasesc echivalentul intr-un stil de joc in care tehnica simularii devine principiu calauzitor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.