Top 10 carti deocheate pe care TREBUIE sa le citesti!

Top 10 carti deocheate pe care TREBUIE sa le citesti!

Sunt carti pe care le citim aproape pe ascuns. Dar le citim. Pe care le comentam cu un cerc restrans de prietene. Care ne raman in minte si ne fac sa ne intrebam daca suntem normale. Si alteori sa exclamam in gand "Doamne, cat suntem de normale!". Iata un top cu cele mai bune asemenea 10 carti care ne-au incitat gandurile in ultimii ani. Lista ramane, evident, deschisa pentru completarile voastre!

Locul 10: Emmanuelle
„Nu v-am propus nimic altceva decat sa respectati urmatoarele legi elementare: paziti-va de imbratisarile accidentale, care nu va duc la altceva decat la somn; dupa ce ati atins orgasmul, nu va multumiti doar cu atat - cautati sa mai aveti orgasme, iar si iar; nu lasati ca usurinta potolirii simturilor sa se contrapuna exigentelor erotismului; nu imitati beatitudinea lipsita de cugetare care conduce trista acuplare animala; nu confundati conceptul de act sexual cu acela de cuplu."
E. A. Retail jobs

„Erotismul nu este un manual de retete despre cum sa te distrezi in societate. Erotismul este o conceptie asupra destinului omului, o unitate de masura, un canon, un cod, un ceremonial, o arta, o scoala. Este, de asemenea, o stiinta sau, mai repede, fructul unei alegeri, fructul ultim al stiintei. Legile sale sunt fondate pe ratiune, nu pe credulitate. Pe incredere, nu pe groaza. Si pe gustul de a trai, mai mult decat pe mistica mortii".
E. A.

„Erotismul nu este excesul placerii, ci placerea excesului".
Emmanuelle este un nume celebru: el apartine autoarei de origine thailandeza, nascuta in 1940, casatorita la saisprezece ani cu un mare diplomat francez si care la nouasprezece ani publica cel mai citit roman erotic scris vreodata; unei serii de douzecisicinci de carti dintre care, cea mai cunoscuta este romanul de fata aparut clandestin in 1959, interzis in librarii si cotat ca fiind cat se poate de scandalos; si unei serii de cincisprezece filme extrem de populare intre anii '70 -'90, in intreaga lume, inclusiv in Romania.
Simbol al revolutiei sexuale, romanul Emmanuelle, vandut in milioane de exemplare, este o capodopera a literaturii erotice, recunoscuta abia dupa treizeci de ani la adevarata sa valoare si citata alaturi de textele lui Sade sau Bataille.

Emmanuelle Arsan a mai scris si: „L'Anti-vierge", „Nouvelles de l'erosphere", „L'hypothese d'Eros", „Les enfants d'Emmanuelle", „Laure", „Emmanuelle à Rome", „Les soleils d'Emmanuelle", „Vanna", „La siamoise nue" etc.

„Ceea ce ramane insa dincolo de acest joc de identitati afirmate si deopotriva disimulate, este textul de fata care depaseste indiscutabil ca valoare zecile de ecranizari realizate din anii '70 si pana in zilele noastre pe tema «Emmanuelle». Este motivul pentru care am ales sa-l oferim in traducere publicului roman." - din Cuvantul editorului
Titlu carte: Emmanuelle
Autor carte: Emmanuelle Arsan
Editura: Trei
Colectia: Eroscop
Disponibila in ishop.ro

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri