Setari Cookie-uri

Festivalul Cannes strange in tolba filme unul si unul

Festivalul Cannes, aflat la editia 61, va desfasura covorul rosu pentru o sumedenie de filme, printre care si un scurtmetraj romanesc, Megatron-ul regizorului Marian Crisan.

Festivalul Cannes, aflat la editia 61, va desfasura covorul rosu pentru o sumedenie de filme, printre care si un scurtmetraj romanesc, “Megatron”-ul regizorului Marian Crisan.

Festivalul de film Cannes se va tine intre 14 si 25 mai, iar in scaunul de presedinte al juriului a fost numit actorul Sean Penn. Variety da de veste azi ca filmele din competitie au fost in sfarsit anuntate oficial de organizatori pentru deliciul presei, si al cinefililor deopotriva.

Trecand in revista lista incarcata cu titluri, ne-au atras atentia cele doua perioade din viata lui Che Guevara pe care Steven Soderbergh le-a ecranizat intr-un biopic de patru ore; la fel, debutul regizoral al scenaristului Charlie Kaufman – “Synechdoche, New York” – ca si alte productii de peste Atlantic care vor injecta ceva esenta de glamour Hollywood-ian in arena europeana.

In cadrul competitiei vom avea la ce sa ne zgaim: pe langa bizara portionare a filmului biografic Soderbergh-ian in “The Argentine” si “Guerilla”, Clint Eastwood a produs si el un concurent redutabil, “The Changeling”. Desi la inceputul saptamanii erau indoieli serioase cu privire la includerea duo-ului lui Soderbergh printre titlurile proiectate – se pare ca pana la urma regizorul va putea duce la bun sfarsit filmarile la tanc pentru a le lansa in cadrul festivalului. Asadar ne asteptam la prezenta Hollywood-ului pe batranul continent, intr-un contingent impresionant: numai distributia combinata a celor doua (trei) filme mentionate e plina ochi de nume mari, ca Benicio Del Toro, Julia Ormond, Benjamin Bratt, Angelina Jolie, Amy Ryan, John Malkovitch.

Angelina a furnizat si vocalele pentru o tigroaica din animatia de asemenea dezvelita la Cannes pentru vizionare in afara competitiei – filmul “Kung Fu Panda” grebleaza de altfel laolalta o droaie de voci cunoscute: Jack Black, Jackie Chan, Dustin Hoffman si Lucy Liu in format animat... merita vazut rezultatul!

Dar cel mai intens asteptat eveniment de pe La Croisette va fi premiera lui Indie – denumirea de alint nascocita printre cunoscatori pentru mult-anticipatul film al lui Steven Spielberg, “Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull”. Tot fara pretentii la trofeu soseste si Woody Allen pe Coasta, cu al sau “Vicky Cristina Barcelona”, filmat – ati ghicit – in Spania, si promovat de "greii" Penelope Cruz, Scarlett Johansson si Javier Bardem.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.