Setari Cookie-uri

Top 6 vampiri sexy din filme must-see!

Daca nu stiati inca, noul film din Saga Amurg vine val-vartej peste box-office-urile mapamondului ca sa decreteze sus si tare: cu cat sunt mai meditativi, chinuti de remuscari si existentialisti, cu atat vampirii contemporani ne lasa gura apa. Vampirul, si miturile din jurul sau, au trecut prin schimbari majore, dictate de gusturile culturii pop, de la Dracula incoace. Azi, Bram Stoker nu si-ar recunoaste monstrul adus din condei prin secolul XIX – nu printre membrii familiei Cullen, cu siguranta!

Noi femeile in special suntem atrase de tineretea vesnica a vampirului, generic vorbind, si cu atat mai aprig ne loveste pasiunea cand el isi infraneaza poftele, dovedind o tarie de caracter pe care cu greu o gasim in specimenele masculine din cruda realitate. Chit ca ne invartim in cotidian cu un pragmatism afisat, exista momente cand vrem sa credem in fiinte superioare, nobile, si ne amagim apetitul cu... filme! In dimensiunea lor alternativa, totul e posibil, si credibil, si gata sa se dezlantuie - in masura in care creatorul ei, regizorul adica, e constient de componenta principala din ecuatia unui film de succes. Eu una o admit cu mana pe inima: daca vampirul nu are farmec, tot degeaba! Iata deci, in continuare, cativa dintre cei mai sexy amatori de sange ai cinematografiei, pe spranceana listati si in ordine inversa a preferintelor mele!

Realizat de Ioanina

Louis de Pointe du Lac (Brad Pitt) a fost cheia de bolta in relansarea vampirului in anii ’90, ca figura melancolica si sexuala totodata. “Interviu cu un vampir”, ecranizarea cartii lui Anne Rice, a introdus in prim-plan sugestiile unei relatii cvasi-homosexuale intre un vampir si creatorul lui – in cazul lui du Lac, e vorba de Lestat.
Suflet-pereche: Claudia (Kirsten Dunst), o copila transformata inainte de vreme, rasfatata de ambii “tati” si vesnic nemultumita de limitarile traiului de cadavru viu – in conditiile in care trupul ei neformat devine, pe zi ce trece, “inchisoarea” femeii in care se maturizeaza.
Lumea in care traieste: Louis este un spirit voiajor, care face inconjurul lumii de dragul toanelor femeii iubite, dar se aciueaza intr-un coltisor pentru potentialul lui ca rascruce a tuturor si a nimanui. Cauta linistea in zgomotul indiferent al metropolei.
Se hraneste cu: sange uman in cantitati rezonabile, rareori letale; sange de sobolan si alte vietati, cand are vreun pacat de ispasit.
Jumatatea plina a paharului: posesorul unei verticalitati umane care-l condamna la depanarea amintirilor, ne bucuram sincer pentru norocul lui de a fi indurat singuratatea evitata de vampiri cu orice pret, dar aleasa in mod raspicat de Louis. Este un hibrid intre om si vampir, ceea ce, ca mecanism de adaptare, ii asigura longevitatea si-i cultiva independenta.
Jumatatea goala a paharului: Macinat pe dinauntru de trista lui soarta, Louis isi duce mereu crucea in spate cu o determinare sisisfica si o inclinatie perversa spre comportament auto-flagelant – jalea sa l-ar surclasa pana si pe emo-ul zilelor noastre!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.