Setari Cookie-uri

Ce faci in acest weekend?

Weekend-ul suna bine, cu ARTmania, ARTitudine, Jazz si Jay

Dar e de inteles daca mixul de medieval si muzica la maxim nu e pe placul tuturor, asadar va propun si o alternativa mai chill. Vineri incepe festivalul international de jazz de la Garana, un adevarat Turn Babel al nationalitatilor, impartasindu-ne, pe limba comuna a jazz-ului, din magia muzicii lor. Trio-ul Andrzej Jagodziński e foarte laudat de co-nationalii lui aici, si, din ce citim, pe drept cuvant.

A.R.T. Fusion ne invita pe Motoare
(Bucuresti), la festivalul “Ia ARTitudine”, care incepe de miercuri si dureaza pana sambata, inclusiv. Ce ar fi de vazut aici? In primul rand, mirobolantul concept de flash mobs, despre care aud tot mai mult buzz in ultima vreme, si care s-ar rezuma prin “ciudatenii la ore fixe” – daca n-ar avea asa o cauza nobila ca aici. Cum festivalul, si toate activitatile din cadrul lui, au scopul de a promova voluntariatul, se anunta fun à la arta stradala: cu jonglerii, cu poi-poi si nu in ultimul rand cu workshop-uri pe gustul tipesselor mestere. Se lasa cu briz-briz-uri de carton, fetelor!

Platina va e mai pe plac decat cartonul? No problem! Jay Sean, detinatorul a 5 premii de platina, ne promite o antrenanta seara de vineri, daca decidem sa ne-o petrecem in compania lui, la Turabo Society Club. Ne asteptam la auditii de pe albumul de debut, “Me Against Myself” dar si de pe al doilea sau disc, “May Own Way”, si, per total, la o noapte de pomina!

In caz ca paleta de pana aici nu v-a convins, hai s-o mai indulcim putin cu un varf de glamour cinematic: amatorii, dar mai ales amatoarele, de film nu au de ce sa se planga in weekend, dimpotriva. Multipremiatul regizor al “Legaturilor periculoase” face din nou echipa cu ravisanta Michelle Pfeiffer pentru filmul “Chéri”, o drama romantica de epoca, delicioasa prin picanteriile vremii si eleganta prin scenografie. Tot pe ecrane merita savurat si “Coco avant Chanel”, un film plasat ceva mai aproape de contemporaneitate, despre viata femeii din spatele brandului.

Si, daca recapitulam, pentru un sfarsit de saptamana burdusit, eu zic ca din mega-curcubeul de mai sus merita incercate cat mai multe combinatii!

Un articol de Ioanina


Kudika
15 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.