Setari Cookie-uri

10 concurenti la Oscarurile din 2010

Anul acesta, Oscarurile vor trece printr-o mica transformare, nimic de fond, ci doar o cosmetizare usoara de dragul aparentelor si audientelor: pe 7 martie 2010 (cand e programata decernarea, cu intarziere din cauza Jocurilor Olimpice), Oscarul va lasa nasul critic jos din aer, va incerca sa se dea pe brazda acum ca nu toate blockbuster-urile s-au dovedit a fi implicit proaste. “Intamplarea” face ca atentia care li se cuvine, si mai nou li se acorda, acestor ciudati hibrizi intre succes la box-office si la comunitatea critica totodata, sa creasca importanta Galei in ochii maselor consumatoare de TV. Toata lumea castiga...

Anul acesta, deci, mai multi factori vor avea un cuvant de spus in determinarea castigatorului pentru cel mai bun film – in opinia multora, cea mai ochita distinctie dintre toate categoriile, care se va acorda unuia dintr-o lista de 10 nominalizati (nu 5, ca pana acum). Asadar, verdictul din 2010 are toate sansele sa faca istorie, iar pronosticurile cinefilului au o marja de eroare cu atat mai imprevizibila. Totusi, mai jos, eu ma hazardez la cateva presupuneri cat de cat informate.

Realizat de Ioanina

Precious: Based on the Novel Push by Sapphire (2009) – Aceasta emotionanta adaptare, care priveste la microscop viata defavorizatilor din “Tara Tuturor Posibilitatilor”, si-a dozat combinatia de realism induiosator, ironic si crud, iar rezultatul e cat se poate de eficient. “Precious” a-nsfacat si nominalizarea pentru montaj – care-i un indiciu de bun augur in competita pentru statueta serii – si cele pentru scenariu, regizor si joc actoricesc (Gabourey Sidibe si Mo’Nique).

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.