Setari Cookie-uri

Top 10 filme NON siropoase si ANTI Valentines

14 Februarie nu este cu nimic mai speciala ca orice alta zi din calendar, dragostea nu pluteste in aer si cantitatile de serotonina din sange nu depasesc subit valorile normale – insa, daca esti o romantica incurabila, renumitul Sfant Valentin te va vizita cu arcasul Cupidon pe-un umar, isi va face simtita prezenta prin tot felul de promotii consumeriste, decoratiuni prin mall-uri si cadouri prin vitrine... si da, te va lasa, intr-adevar, vlaguita.

Daca esti indragostita, lipsa de vlaga post-Valentine’s se va datora... ei bine, hai sa nu speculam pe tema activitatilor de Ziua Indragostitilor! Dar nu la cele ciupite de microbul iubaret ma refer aici, acum – ci ma adresez in principal acelora dintre voi pe care ziua asta fatidica de februarie le-a prins, din (ne?)fericire, singure. Am crede ca programul de 14 februarie se rezuma, pentru suratele napastuite, la plangerea de mila. Dar nu-i asa! De fapt, tot ce va trebuie ca sa treceti cu bine de Valentine’s este un maraton de filme anti-“sirop” care sa va aminteasca de ce nici cu dragostea nu faci mare scofala!

Realizat de Ioanina

Rosemary's Baby - Primul film american al controversatului Polanski, un horror clasic, care, in continuarea ideii dinainte, vine cu o completare importanta in contextul asa-zisei egalitati a sexelor (in Romania oricum un concept pur teoretic): si barbatii pot fi la fel de ambitiosi ca femeile. Mai mult, aici, in taramul supranaturalului, Guy recurge nu la omucid, ci la sacrificii satanice pentru a-si vedea visul cu ochii (tot faima si bani). Ca, in pofida acestor filme-fabula, ignorand cu buna stiinta natura gunoasa a Omului prin excelenta, indiferent de sex, inca mai vrem sa credem orbeste in persoana de langa noi, este incredibil - cand ne vom invata minte sa nu ne mai facem rau cu mana noastra?!

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.