Top 10 filme si podurile care le-au facut celebre

Top 10 filme si podurile care le-au facut celebre

M-am gandit mai intai ca innoirea la care speram cu totii zilele astea – a naturii, nu a garderobei... nu neaparat – se cere omagiata cu un top-ten al filmelor despre viata vesnica. Gratie vampirilor scosi periodic de la naftalina de Hollywood, nici n-ar fi fost greu sa trec in revista cativa tineri si tinere fara batranete – insa, in timp ce scriam, cuvantul “moarte” tot isi vara coada printre randuri, pentru ca atacand un subiect atat de larg ca “fiinta”, oricat l-am extinde noi la infinit, ajungem mereu inapoi cu gandul la opusul lui, “nefiinta” fie si pentru a pune, mai categoric prin comparatie, punctul pe “i”-ul din vastitatea “vietii”.

Deci, sa lasam deoparte problema asta incarcata cu variabile prea triste pentru o zi si-asa prea cenusie, si sa va spun in loc de asta cate ceva despre... poduri pe ecran! De unde si pana unde poduri? In filme, ca in orice opera de arta, elementele de context, de decor sau din fundal au o semnificatie pentru intreg produsul artistic – in cazul nostru, cinematografic. Podurile marcheaza trecerea, de la o stare la alta, sau indecizia intre cele doua, sau depasirea unui obstacol – nu in ultimul rand frica de inaltimi! In orice caz, constructiile astea, asa interpretabile cum sunt ele, ma duc cu gandul la o schimbare, si ce alt pretext mai bun pentru a le dedica un colt de foaie decat schimbarea troienelor pe verde crud?

Realizat de Ioanina

“The Bridges of Madison County” (1995) a fost filmat chiar in judetul Madison din statul american Iowa, iar podurile le-au servit lui Meryl Streep si lui Clint Eastwood drept decor pentru o poveste de iubire furtunoasa plasata in anii ’60. Este timpul revolutiei sexuale, a drepturilor civile si a hipiotilor militanti pentru pace, iar Francesca, desi casatorita, nu se poate impotrivi iubirii pe care o simte pentru fotograful Robert. Motivul care-l aduce pe Robert prin acele parti, si care prilejuieste momente de vis intre cei doi indragostiti, este colectia de poduri acoperite cu care se mandreste tinutul. Podul Roseman in special iti ramane intiparit in minte – locul primilor fiori ai dragostei, si unde Robert si Francesca au ales sa-si petreaca eternitatea impreuna.

Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri