Setari Cookie-uri

Razboiul sexelor: top 8 cariere ale femeilor de pe ecran

Specia “femeia carierista” are o speranta de viata minimala in Romania – ne zdrelim coatele pe bancile facultatilor, avem in plan sa urcam pe culmile succesului, sa razbim intr-o meserie, sa ne cataram pe cadavre pana in varful scarii ierarhice, sa detronam Barbatul din functia de conducere care, in societatea noastra patriarhala, i se cuvine... si apoi, la un moment dat, suna alarma. Ceasul biologic cu hormonii lui spioni se infiltreaza in maiestuosul nostru plan si bazaie asurzitor, cat sa reduca la tacere indoiala... am esuat oare?

Nu. De fapt, la primul clinchet al ceasului dezorientant, ne dam seama ca, pe harta noastra premeditata, itinerariul nu mai e unidirectional, tocmai PENTRU CA suntem femei. E minunat – o bifurcatie in drum vine sa ne aminteasca de liberul arbitru, de bucurii nesperate pe taramuri unde accesul Barbatului e restrictionat. Sa ramana Ei cu Muntele Athos, noi avem exclusivitate pe Maternitate! Despre asta vom vorbi in continuare: despre cele mai realizate personaje feminine de pe ecran, acele femei puternice care ne pot servi drept modele pentru ca exceleaza in orice si-au propus – o cariera conventionala, sau cariera de a fi Mama.

Realizat de Ioanina

Prostituata/Dama de companie – Este meseria “cea mai veche”, si, desi barbatii ocupa o nisa in cadrul ei, tot femeile au monopol in orice cartier “rosu” si pe orice site de video chat. Pana de curand –poate chiar pana la aparitia romanului “Belle de Jour” – aceasta realitate era una sordida, pe buna dreptate ilegala in multe parti ale lumii si desigur toata miscarea feminista o denunta inca drept inadmisibila in plin secol 21.
Departe de mine gandul sa laud exponentele “profesiei” pentru o alegere care deseori nu le apartine – insa, in cinema, subiectul e tratat printr-o prisma diferita, insistandu-se pe caracterul puternic al femeilor care o practica cu ochii larg deschisi. In “Hearts of War”, un film plasat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, evreica Rachel se prostitueaza pentru a-si intretine familia; in serialul britanic “Secret Diary of a Call Girl”, inspirat din cartea mentionata mai sus, Hannah/Belle se declara feminista nu in ciuda sexului pe care il ofera pe bani, ci chiar in baza acestui fapt. La bilantul final, Hannah se poate lauda cu un job bine platit, caruia i se dedica cu placerea unei nimfomane care se trateaza... din plin!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.