Setari Cookie-uri

Top 10 tangouri din filme

Cum se manifesta dragostea? Pasiunea e doar o parte din pachet, dar cei care se mandresc ca sunt indragostiti, fie iubesc cu patima, fie nu iubesc cu-adevarat. Poate vi se pare prea transanta afirmatia, sau prea idealista si rupta din filme – insa mie asta mi-e motto-ul si-l voi sustine pana-n panzele albe. Azi m-am hotarat sa abordez strict aceasta felie din gama larga de sentimente asociate dragostei – dupa cum v-am obisnuit deja, o voi “ataca” prin intermediul filmelor. Si. contrar oricarei structuri de text conventionale, voi incepe cu o concluzie, la care am ajuns pe masura ce ma documentam pentru a acoperi cat mai mult teren din subiectul ales: desi dragostea fara pasiune nu se poate, opusul este nu doar perfect viabil, ci si mult mai des intalnit.

Sa luam, deci, exemplul cel mai batator la ochi prin care peisajul cinematografic al ultimilor ani sugereaza pasiunea – fara a o arata pe sleau, ca doar ne referim la a saptea arta, nu la non-valorile scoase de Hugh Hefner la vraf. Daca exista o manifestare a pasiunii care sa nu presupuna sex, dar sa il mentina totusi planand in ecuatie, aceea trebuie sa fie dansul. Evident, nu step-ul si nu break-dance-ul, ci acel dans care musteste de foc si infierbanta sangele participantilor si-al spectatorilor deopotriva. Tangoul, originar din America Latina dar insusit de tot restul lumii, este omniprezent in filme pentru ca transmite, chiar si prin intermediul peliculei, sentimente extreme intr-un mod voalat. Despre aparitiile lui cele mai notabile in cinematografie vom povesti in continuare.

Realizat de Ioanina

7. “Rent” (2005), ecranizarea muzicalului cu acelasi nume pus in scena pe Broadway cu casa inchisa si un Tony-n palmares, povesteste peripetiile unor tineri napastuiti, saraci lipiti pamantului dar dedicati militantismului pentru convingerile lor – care-si duc vietile-n New York, cu suisuri si coborasuri deopotriva, dar mai ales cu cele din urma. Si cu toate astea, ii gasim mereu pregatiti sa izbucneasca intr-un numar artistic de cant si dans potrivit momentului! Perseverenta lor uimitoare in fata adversitatilor, de la sentimente neimpartasite la SIDA, tine mai putin de-o seninatate spirituala dubioasa cat de realizarea ca alta alternativa n-au – o atitudine cu care putem empatiza cu totii. Tangoul, gandit ca un artificiu care aterizeaza din senin in conversatia dintre Mark si Joanne, ex-ul si, respectiv, actuala iubita a inconsecventei Maureen, este foarte contemporan si pe-alocuri comic. Mai ales pentru ca rolurile sunt inversate, lasandu-l pe Mark pe-atat de confuz pe cat bisexualitatea inefabilei Maureen o lasa pe Joanne.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.